Este unică și arată fabulos. Casa făcută din baloți de paie fără pic de plastic sau gresie. „Incredibil!”

Ultima actualizare:

Este unică și extrem de frumoasă. Ideea genială a fost pusă în practică de doi români din Odorheiul Secuiesc. Ei au cosntruit de la zero o casă pentru care au folosit doar baloți de paie și lemn. Nu există nici urmă de plastic și nici gresie. Au finalizat lucrările și au postat rezultatul muncii lor pe rețelele sociale, dar numai după ce au testat-o în toate anotimpurile. Urmarea a fost o explozie de comentarii și aprecieri. Foarte mulți români au cerut detalii despre construirea unei asemenea case. 

image

S-au folosit 80 de tone de paie

Totul a pornit de la dorința de a avea o casă departe de tumultul orașului. Viața la țară i-a inspirat și i-a atras întotdeauna pe cei doi parteneri care sunt acum proprietarii unei case deosebit de frumoase și foarte călduroase.

casa din baloti de paie jpg

„Scopul meu cu aceastā postare este nu numai promovarea mutării la tară, construirii casei naturale, ci vreau să popularizez și prelucrarea lemnului vechi, munca unui om creativ, care face orice mobilier din casă sau reînnoiește ceea ce au folosit bunicii….

Locuim de 6 ani într-o casă construită din baloți mari de paie, unic în împrejurime. Partenerul meu a studiat timp de 2 ani technologia contruirii din baloți de paie. Cu propriile mâini, din 80 de tone paie si cu ajutorul rudelor, prietenilor, casa a fost contruitā timp de un an si jumatate”, a scris Sara, proprietara casei.

image

Casă călduroasă fără consum de energie

„Cel mai mare miracol în zilele astea cred ca este economia de energie a casei. Încălzim 170 metri pătrați cu numai 5 metri de lemn la un an, înălțimea interioară este de 3 metri, iar pereții din baloți de paie au grosimea de 1 metru și 40 de centimetri.

Casă naturală, construită din baloți de paie. FOTO Sára Ajvász

Încălzim toată casa cu soba din centrul livingului. Totuși, vara, soarele nu intra din cauza umbririi. Sistemul de apa calda este încorporat în sobă. Din luna aprilie pânā în noiembrie apa caldă este facuta de panouri solare”, a dat toate detaliile Sara Ajvasz.

Fără plastic, fără gresie

Proprietara a ținut să precizeze că în casă nu există nici urmă de plastic și nici gresie.

„Nu este facut nimic din plastic, nu este nici gresie.

Interiorul casei păstrează valori. Tot mobilierul casei, lămpile sunt făcute din lemn vechi, sau sunt mobiliere reînnoite”, a mai spus ea.

Într-o postare separată, partenerul și proprietarul casei care a studiat maniera de construcție din baloți de paie a venit cu noi fotografii, după ce mii de români au cerut detalii despre procesul de cosntruire a casei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net