Animalul din România care a fost votat printre cele mai frumoase din lume! Mulți români îl mănâncă

Ultima actualizare:

Reprezintă unul dintre cele mai răspândite animale din România, trăiește atât în păduri, cât și la câmpie și este foarte iubit de copii. Ai ghicit? Dacă nu, îți mai dăm niște indicii: are cei mai blânzi ochi, iar puii au pe blăniță pete albe. Parcă nici nu-ți vine să-i mănânci!

Free image dreamstime.com

Căprioara este un animal foarte întâlnit în țara noastră, cervidele (cerbii și ciutele), fiind deseori surprinse de camerele de monitorizare amplasate în păduri sau în parcurile naturale. Cu o blană de culoare roșiatică sau maronie, cu picioarele subțiri, corpuri zvelte și o atitudine alertă, căprioarele constituie o încântare pentru iubitorii de animale.

Discover Romania https://www.facebook.com/watch/?v=601922347640133
Căprioara, unul dintre cele mai îndrăgite animale. Foto: Facebook/Discover Romania

Ating o înălțime de până la 80 cm, o greutate de aproximativ 20 - 30 de kg și pot trăi 10 – 15 ani. Se hrănesc cu orice material vegetal, dar și cu semințe, precum ghinda și jirul.

Fondurile de efective la nivelul anului 2022 atingeau 227.645 de exemplare, potrivit unui raport al Ministerului Mediului.

Fermă de cerbi și căprioare în Munții Făgăraș

Ilie Stoica a avut de gând să câștige bani frumoși din produsele de carne de căprioară, aceasta fiind scumpă, dar de calitate și cu mai puține grăsimi. Astfel, în 2007 și-a deschis propria afacere în acest scop, fiind primul român care a înființat o fermă de cerbi și căprioare. Ferma se află în Poiana Neamțului, la poalele Muntelui Budislavu.

Mare iubitor de animale, Ilie Stoica a renunțat curând la sacrificarea acestora, iar în prezent crește cervidele din pasiune. Sâmbăta și duminica organizează tururi ghidate pentru vizitatori, ferma fiind inclusă în circuitul turistic, potrivit publicației Revista Ferma.

Iată o rețetă delicioasă pe care o puteți încerca: friptura de căprioară la cuptor

Ingrediente friptură căprioară. Imagine proprie

Mod de preparare:

Marinare: Carnea se pune într-un castron. Ceapa se taie în fâșii subțiri și se presară peste carne, apoi se adaugă sarea, piperul și ienibaharul. Se toarnă deasupra vinul și se completează cu apă până ce se acoperă carnea. Castronul se învelește într-o folie de plastic și se lasă la marinat cel puțin 12 ore, la rece.

Preparare friptură: Slănina se taie în bucăți de aproximativ 1 cm grosime, iar cățeii de usturoi în bucăți fine. Carnea marinată se crestează din loc în loc, iar în crestături se pun feliuțe de usturoi și slănină. Se toacă ceapa și morcovul și se așează într-o tavă încăpătoare. Carnea se aranjează peste patul de legume și se adaugă apă călduță, cimbru și foi de dafin. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se pune la copt în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. După o oră carnea se întoarce pe cealaltă parte și se lasă la cuptor încă o oră.

Preparare sos: După ce s-a frăgezit, se scoate carnea din tavă și foile de dafin, iar legumele se fac piure. Se adaugă vinul roșu, sosul de soia, cățeii de usturoi mărunțiți, sarea și piperul. Pentru potențarea aromelor sosul se încălzește până dă o dată în clocot. Pentru cei pretențioși, sosul se poate strecura.

Carnea se taie felii și se servește împreună cu sosul și o garnitură (salată, cartofi, orez, etc.).

Să aveți poftă! Rețetă adaptată după bucătăras.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net