Ești freelancer? Patru idei de cadouri pe care să le oferi clienților și colaboratorilor de Crăciun

9 decembrie 2021
article img
Foto: pexels.com

Portofoliul de clienți și oamenii care îți sprijină afacerea sau proiectele de freelancing sunt comoara cea mai prețioasă pe care un liber profesionist sau antreprenor o deține. Dacă ești în domeniu, știi că lucrurile nu se întâmplă instant, iar veniturile pot să fluctueze. Rețeaua de cunoștințe face diferența, iar un pic de atenție și prețuire pot fi ingredientele care întăresc legătura profesională. De aceea, iată câteva idei de cadouri simbolice, dar deosebite, pe care să le oferi clienților și colaboratorilor tăi.

1. Coșuri cadou

Unele dintre cele mai nimerite atenții sunt, fără îndoială, cosurile cadou pentru Craciun, selecționate cu grijă de către tine. În acest caz, atât ambalajul, cât și interiorul trebuie să păstreze nota calitativă și chiar rafinată. De exemplu, dacă destinatarul iubește ciocolata, fii atent ca frumosul coș să conțină ciocolată calitativă sau praline cu marțipan, atât de căutate în perioada de sărbători. Coșurile tip cadou sunt folosite de câțiva ani în mediul corporate și antreprenorial la noi în țară, așa că nu ai cum să dai greș cu o astfel de alegere.

2. Aranjamente din brad natural

Acestea sunt extrem de căutate în perioada Crăciunului, iar cu un pic de îndemânare și voie bună le poți face chiar tu. Dacă nu dorești să pierzi timpul în crearea lor, apelează la o florărie. Alege, de exemplu, o coroniță din ramuri de brad, în stil scandinav, cu puține accesorii, dar atent meșteșugită. Felii de portocală sau lămâie uscate, anason, bețe de scorțișoară sunt câteva elemente simple, dar cu farmec aparte. De asemenea, un aranjament pentru masa de Crăciun în culori tradiționale, roșu și alb, va îmbrăca minunat atmosfera de sărbătoare. Fii sigur că darul va fi atent prețuit.

3. Lumânări parfumate

Ce poate fi mai plăcut decât mirosul unei lumânări care arde blând în Ajunul Crăciunului? De aceea, poți alege să oferi un kit simplu de lumânare turnată manual, care să împrăștie în toată casa aromele de turtă dulce, caramel sărat, scorțișoară sau vin fiert specifice celei mai frumoase perioade din an.În set poți să adaugi ceară aromată pentru lampa de aromoterapie și o cutie de bețișoare parfumate. Online găsești multe afaceri drăguțe care se pliază pe toate gusturile. Astfel, dacă știi că stilul vintage este preferatul colaboratorului tău, îi poți oferi o lumânare turnată într-o bombonieră sau într-un pahar care imită cristalul. În schimb, dacă persoana respectivă preferă stilul industrial, o lumânare într-un vas din cupru poate reprezenta o alegere simplă, dar și cochetă.

4. Accesorii cu gust

Accesoriile sunt elemente care aduc culoare într-o încăpere. De aceea, un clopot din sticlă care să înfățișeze un sat de iarnă, o sanie trasă de reni sau pe Moș Crăciun poate fi o altă alegere potrivită. În magazine găsești astfel de obiecte în diferite dimensiuni și cu multe tematici, deci nu o să pierzi mult timp la cumpărături. De altfel, un glob din sticlă, lucrat manual și personalizat, este un frumos cadou care o să denote o atenție deosebită și va fi primit cu mare drag.În concluzie, poți să creezi valoare și chiar emoție, chiar dacă legăturile sunt strict profesionale. Dacă știi personalitățile fiecăruia, alegerile vor fi mai ușoare și plăcute. Paleta de opțiuni este variată, așa că nu ai altceva de făcut decât să pornești din timp căutarea cadourilor ideale pentru sărbătoarea magică a Crăciunului.