Femeile „Rapunzel” dintr-un colț al lumii. Au cel mai lung și frumos păr care nu albește niciodată

Despre părul lui Rapunzel se spune că este doar în basm, dar într-un colț al lumii, femeile au cel mai frumos și lung păr de pe întreaga planetă. Aici, toate femeile se pot compara cu Rapunzel. În această regiune, podoaba capilară este un lucru sacru, iar obiceiul de îngrijire este transmis din generație în generație de mii de ani. O singură dată în viață au voie să tundă din păr.

O tradiție veche de mii de ani

Femeile dintr-un sat din China au o rețetă aparte pentru cel mai frumos și lung păr din lume
Femeile dintr-un sat din China au o rețetă aparte pentru cel mai frumos și lung păr din lume

În satul Huangluo, China, femeile Yao păstrează de mii de ani rețeta unui păr incredibil de frumos. Aici, se crede că podoaba capilară simbolizează frumusețea, bogăția și longevitatea. Părul lung este considerat sacru.

Femeile din acest sat își tund părul doar o dată în viață, când sunt pregătite pentru maturitate și căsătorie, se arată într-un reportaj al Great Big Story.

Satul Huangluo se găsește în zona pitorească Longji, lângă orașul Guilin i este cunoscut pe scară largă drept „Satul cu cel mai lung păr”, datorită obiceiului străvechi al femeilor Red Yao. Peste 200 continuă să locuiască în acest mic sat din China, respectă și sărbătoresc tradiția părului lung și în zilele noastre.

„Încă din cele mai vechi timpuri am crezut că părul lung este un simbol al frumuseții”, a explicat Pan Yongan, una dintre femeile Yao.

Turiștii care ajung în Huangluo vor vedea peste tot femeile satului pieptănându-și părul lung. Nicio femeie nu pleacă de acasă fără un piepene asupra ei. Iar întâlnirile sunt mai ales pe malul râului din localitate.

Rețeta de înfrumusețare se aplică din primii ani de viață

În fiecare an, în regiune are loc un festival, cunoscut sub numele de Longji Long Hair Festival. Peste 250 de femei Yao se adună, la acest eveniment, la care participă și oameni din satele învecinate.

Pe lângă părul impresionant, participantele se îmbracă în costume tradiționale și stau în râu cântând „Balada părului lung”.

Creșterea părului necesită foarte multă răbdare. Femeile Yao au o tehnică unică de înfrumusețare care a fost perfecționată de-a lungul a mii de ani.

„Când suntem tineri, ne spălăm părul cu apă de orez fermentată.”

„De aceea nu avem păr alb, nici măcar la 80 de ani. Adăugăm ierburi, coji de pomelo și tărâțe de ceai în apa de orez, apoi fierbem apa”, a dezvăluit din secrete o femeie din comunitate

 Acest proces de spălare are loc la fiecare trei zile.

Fetele necăsătorite își poartă părul în spirală deasupra capului. Este învelit într-o eșarfă pe care o scot în noaptea nunții.

Femeile Yao continuă să păstreze o tradiție veche de trei mii de ani pe care o consideră sacră. Ei privesc obiceiul ca pe un tip de moștenire, care este transmisă din generație în generație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
asteroid jpeg
caine jpg
hidratare jpg
curte jpg
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
Tu ce faci pentru a atrage candidaii Iata ce elemente care nu trebuie sa lipseasca dintr un anun de angajare jpg
test trofeu jpg
imparat roman1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net