Firmele nu vor mai fi obligate să folosească ştampila


    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, dar şi entităţile fără personalitate juridică nu vor mai fi obligate să folosească ştampile pe documentele depuse la instituţiile statului.

Potrivit unui proiect publicat de Ministerul de Finanţe, facturile şi celelalte documente oficiale nu vor mai fi însoţite de ştampila unităţii emitente, pentru a cărei lipsă, de multe ori, erai întors din drum de la ghişeele administraţiei locale. Regula nu se aplică însă persoanelor juridice de drept public, care vor aplica ştampila pe documentele pe care le emit. Iată ce trebuie să ştii!

  • Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu mai au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri sau orice fel de alte documente depuse la instituţiile sau autorităţile publice.
  • Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu mai au obligaţia de a aplica ştampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea.

“Nu ştiu dacă ne putem imagina o Românie fără ştampilă, dar e deja o realitate în Republica Moldova. Ne-au luat-o înainte, de trei luni au această reglementare, au scos ştampila. Cred că mai sunt două ţări în Uniunea Europeană în acest caz: România şi Bulgaria”, a declarat pentru revista Capital fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu.Proiectul publicat recent de Ministerul de Finanţe urmează să fie aprobat în perioada următoare.

mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg