Floarea considerată simbolul floral al României

Luna mai este luna florilor prilej de sărbătoare în toată țara, care este plină de culoare și de-o mireasma încântătoare! Avem însă un rege al gradinilor de primăvară. Îi sunt dedicate festivaluri şi petreceri câmpenesti iar începând cu anul 2015, pe data de 15 mai îl sărbătorim si ne bucurăm de Ziua Bujorului Românesc.

image

„BUJORUL, CA EMBLEMĂ FLORALĂ POATE SĂ VORBEASCĂ SIMBOLIC DESPRE ROMÂNIA ȘI DESPRE ROMÂNI, MAI BINE DECÂT O FACEM NOI PRIN CUVINTE: ESTE O FLOARE ANCESTRALĂ CARE A ÎNFRUNTAT VREMURILE CU STOICISM, ESTE FRUMOASĂ, BOGATĂ, PUTERNICĂ ȘI MAJESTUASA, REPREZINTĂ ÎN CONȘTIINȚA ROMÂNILOR SĂNĂTATEA, TINEREȚEA ȘI VIGOAREA, ESTE SIMBOLUL MÂNDRIEI, DEVOTAMENTULUI ȘI CURAJULUI ȘI VORBEȘTE DESPRE INFINITA PUTERE A DRAGOSTEI ȘI SACRIFICIULUI. “ ne spune Cristina Turnagiu Dragna, inițiatoarea Zilei Bujorului Românesc și a comunității Bujorul Românesc

Da,da! În cazul în care nu știați încă, în luna mai a anului 2015 a luat ființă – la inițiativa Cristinei Turnagiu Dragna și a Andreei Tănăsescu – Comunitatea Bujorul Românesc – care a avut scopul de a susține studiile și propunerile mediului academic românesc ce a inițiat demersul de a declara Bujorul Floare Națională și Emblemă florală a României, demers lansat cu 2 ani înainte, în luna iunie 2013. Citește mai multe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
image
actualitate.net
image
actualitate.net