Formele pe care le poate îmbrăca gelozia la bărbaţi

10 aprilie 2018
article img
Gelozia la bărbaţi poate îmbrăca mai multe forme care se dovedesc a fi adevărate provocări pentru partenerăfoto: 123RF

Gelozia la bărbaţi poate îmbrăca mai multe forme care se dovedesc a fi adevărate provocări pentru parteneră. De la micile scene de gelozie care par inofensive, până la momentele în care femeia trebuie să renunţe să mai iasă cu prietenii ei sau să-şi viziteze familia, totul devine treptat de nesuportat.

În momentul în care iubitul tău îţi impune cum să te îmbraci, să te machiezi sau să-ţi prinzi părul, ar trebui să tragi un semnal de alarmă şi să schimbi ceva în această relaţie.

Unii bărbaţi au caracter vulcanic atunci când se simt nesiguri într-o relaţie, în timp ce alţii preferă să ţină în ei toate gândurile care îî macină. Însă treptat ajung să îşi chinuie partenera cu interogatorii şi acuzaţii mai mult sau mai puţin justificate. Imaginaţia lor dă cu adevărat roade atunci când vorbim despre scenarii de acest tip. Văd insinuări şi flirturi acolo unde nu există nici măcar o scânteie.

Discută cu el calm şi deschis despre ceea ce îl macină atât de mult. Încercaţi să vedeţi de unde vine acest sentiment de gelozie puternic. Luaţi o hotărâre importantă dacă vreţi să continuaţi relaţia. Arată-i că îl iubeşti şi că este important în viaţa ta. Include-l mai mult în activităţile tale. Spre exemplu, lasă-l să-ţi cunoască amicii sau colegii, astfel va observa că nu are pentru ce să îi fie frică. Nu flirta niciodată atunci când este şi el prezent, pentru că nu vei face decât să îi oferi noi motive de gelozie. Iubirea, răbdarea şi încrederea sunt ingredientele unei relaţii de succes.