Fostul vrea să rămâneţi amici? Iată de ce simte nevoia să fie în continuare în preajma ta

18 noiembrie 2019
elegant 0 jpeg
În cele mai multe situații cel cu care te-ai iubit vrea să rămâneți prieteni ca să poată fi în continuare în preajma tafoto: 123RF

Să rămâi prietenă cu cel de care tocmai te-ai despărţit poate fi destul de dificil. Pentru mulți oameni, când se despart, e sfârșitul definitiv, nu vor să mai aibă niciun fel de contact cu fostul partener. Pentru alții, însă, o despărțire nu e atât un sfârșit cât e o schimbare.

Poate că fostul tău iubit vrea doar să clarifice lucrurile printr-o relație de prietenie, deoarece atunci când formați un cuplu nu a reușit acest lucru. Însă în cele mai multe situații cel cu care te-ai iubit vrea să rămâneți prieteni ca să poată fi în continuare în preajma ta. Uneori o face din motive pur și simplu egoiste. Alteori își dorește doar să reconstruiască ceea ce a pierdut.

Este bine să rămâi amică cu fostul iubit?

Dacă nu mai există sentimente pentru cealaltă persoană, cel mai bine este să mergi mai departe. În acest mod, nu îi vei crea false iluzii pe baza unei presupuse prietenii.

Dacă tu ești persoana care are sentimente puternice și cea care își dorește să rezolve lucrurile, discută deschis cu partenerul despre intențiile tale. În caz contrar, poți ajunge să suferi mai mult decât în cazul în care te-ai fi îndepărtat de partenerul tău imediat după despărțire.