Gaia l-a însoţit 2 ani pe salvatorul ei

20 iulie 2018
simeon stalpnicul png
Îl săruta cu ciocul ei

Incredibil, dar adevăra! Johann Camboulive din Franţa a salvat de la moarte un pui de porumbel rănit. L-a îngrijit cu atenţie până s-a vindecat. A vrut apoi să-l elibereze, dar puiul s-a ţinut ca scaiul de el.

Johann Camboulive (30 de ani) a ├«ncercat ├«n zadar s─â conving─â porumbelul s─â plece. De┼či era destul de m─âricel ┼či ┼čtia deja s─â zboare, nu a vrut s─â-l p─âr─âseasc─â. De c├óte ori ├«l ├«ndemna s─â plece, se ├«ndep─ârta pu┼úin, dup─â care revenea pe um─ârul lui. Pas─ârea a crescut ┼či a devenit cu timpul o splendid─â porumbi┼ú─â alb─â. Johann i-a pus numele Gaia. A ┼úinut-o ├«n apartamentul s─âu din Fran┼úa. Avea mereu grij─â s─â-i lase geamul deschis.

simeon stalpnicul png
Porumbiţa îl urma pretutindeni

Dac─â voia s─â-┼či recapete libertatea, ar fi putut s─â o fac─â oric├ónd. ├Äns─â Gaia nu se clintea din casa lui. O scotea la plimbare, zbura pu┼úin, dar de fiecare dat─â revenea pe um─ârul salvatorului. ├Ä┼či apropia c─âp┼čorul, iubitoare, de obrazul lui. Adesea ├«l atingea bl├ónd cu ciocul, ca ┼či c├ónd ar fi vrut s─â-l s─ârute. Camboulive a plecat ├«ntr-o c─âl─âtorie de afaceri ├«n Spania ┼či a luat-o cu el. Au ajuns mai ├«nt├ói ├«n Barcelona, apoi ├«n Tarifa. Gaia mergea ├«ntotdeauna pe um─ârul lui. Nu a ┼úinut-o niciodat─â ├«ntr-o cu┼čc─â. Pas─ârea ├«l urma oriunde mergea.

simeon stalpnicul png
Se lipea dr─âg─âstoas─â tot timpul de Johann

ÔÇťA fost cea mai bun─â prieten─â a mea. Timp de doi ani m-a ├«nso┼úit pretutindeni. Pur ┼či simplu nu voia s─â plece. Am crescut-o ca pe copilul meu. M─â simt ca un p─ârinte m├óndruÔÇŁ, a povestit Johann Camboulive. Gaia era foarte sociabil─â. Se ├«n┼úelegea foarte bine cu to┼úi oamenii pe care ├«i ├«nt├ólneau. ├Äns─â, dup─â ce s-au ├«ntors ├«n Fran┼úa, Gaia ┼či-a luat zborul ┼či s-a f─âcut nev─âzut─â. ÔÇťC├ónd a plecat, am fost foarte trist. Sper c─â ┼či-a g─âsit un porumbel mascul ┼či acum sunt o familieÔÇŁ, m─ârturise┼čte Johann. Porumbeii sunt p─âs─âri foarte inteligente. Au capacitatea de a-┼či aminti oamenii ┼či locurile unde au tr─âit. Recunosc expresiile faciale ale oamenilor. Au memorie bun─â ┼či pot fi dresa┼úi, ca de exemplu porumbeii voiajori, folosi┼úi din cele mai vechi timpuri pe post de curieri. Porumbeii au lungimi ├«ntre 29 ┼či 37 cm ┼či greut─â┼úi ├«ntre 238ÔÇô380 g. Durata medie de via┼ú─â este de 10 ani, dac─â tr─âiesc ├«n s─âlb─âticie.

simeon stalpnicul png
A încercat în zadar s-o facă să-l părăsească
bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
BeFunky collage (10) jpg
anda adam
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elon musk met gala 2022
1 pozitie somn jpg jpeg
1 menstruatie jpg jpeg
shutterstock 425022403 copy jpg
raceala covid alergie jpg
volodimir olena zelenski Foto EPA EFE (3) jpg