Ghid de gazdă bună: cum să pregătești rapid casa pentru musafiri

12 noiembrie 2019
article img
Sursa foto: Shutterstock

Viața socială și nevoia de timp liber nu sunt mereu ușor de împăcat, iar plăcerea vizitei unor prieteni buni se poate transforma rapid în motiv de stres. Dacă vrei să te prezinți impecabil în fața invitaților, trebuie să-ți pregătești corespunzător locuința și să gătești ceva îmbietor. Atunci când orele sunt înaintate, ai la dispoziție câteva trucuri care te ajută să fii o gazdă cu adevărat primitoare.

Ordonează totul eficient și inteligent

Cu siguranță nu ai timp să demarezi o acțiune de curățenie în forță, așa că alege să-ți dozezi eficient efortul și timpul, pentru a obține un rezultat final satisfăcător. Identifică obiectele care nu se află la locul lor, cum ar fi tabletele, laptopurile sau camerele foto, dar și pliantele, jucăriile și cărțile scoase din raftul lor. Șterge rapid praful de pe mobilă și pune în funcțiune aspiratorul pe repede înainte. La final, împrospătează aerul cu ajutorul unui odorizant de cameră.

Pregătește rapid o masă pe cinste

Chiar dacă prietenii tăi nu se așteaptă neapărat la un dineu regal, trebuie să-ți faci datoria de gazdă și să pui pe masă o cină copioasă. În ciuda temerilor tale, acest lucru nu implică un efort exagerat. O fugă la magazinul din colțul străzii te ajută să te aprovizionezi cu orice tip de carne congelata ai vrea să prepari. Fie că plănuiești să servești pui la cuptor, burger de vită, orez cu pui sau o tocăniță cu ficat, ai la dispoziție o mare varietate de opțiuni.

Creează o ambianță ospitalieră

Ce ar fi o masă copioasă îndestulătoare fără o atmosferă relaxantă? Invitații tăi se vor bucura de un fundal sonor compus dintr-un playlist atractiv. Pentru început, alege piese lente, care să favorizeze conversația la un volum normal. Pe măsură ce playlistul avansează, piesele din ce în ce mai antrenante vă pot ajuta să intrați în atmosfera unei seri dansante. Un odorizant de cameră cu esențe naturale vor întregi ambianța unei case cu adevărat primitoare.

Păstrează la îndemână câteva jocuri de societate

Dacă tu și prietenii tăi nu sunteți neapărat împătimiți ai dansului, există mereu alternativa unui board game palpitant. Tocmai de aceea, este foarte bine să ai în casă câteva jocuri de societate. Vei reuși să descrețești rapid frunțile tuturor, indiferent că alegi să inițiezi o partidă de „Nu te supăra frate” sau să joci unul dintre titlurile cele mai noi din domeniu. Ca variantă de rezervă, poți apela oricând la clasicele cărți de joc.

Asigură-te că invitații au loc de parcare

Una dintre cele mai stringente probleme pe care le întâmpinăm zi de zi este lipsa locurilor de parcare. Dacă în timpul săptămânii putem trece cu vederea acest fenomen tipic pentru marile orașe, datorită obișnuinței pe care ne-am format-o față de aglomerație, în weekend situația diferă. Cu siguranță, nu vrei ca musafirii pe care îi aștepți să aibă discuții neprincipiale cu vecinii tăi, așa că ar fi ideal să verifici din timp disponibilitatea unui loc de parcare, pentru câteva ore. 

Bucuria unei vizite nu trebuie să fie umbrită de micile inconveniente care se ivesc înainte de sosirea invitaților. Cu sfaturile de mai sus, vei ști să pregătești casa și să le oferi invitaților o experiență cu adevărat plăcută.