Glumele virale care au «îmbogăţit» limba română


    Foto: PRO TV
Foto: PRO TV

“Îţi dau de te julesc!”, “Du-te-n puii mei!”, “Bă, eşti prost?”. Sunt doar câteva dintre expresiile “adoptate” de limbajul colectiv după ce mai întâi au fost rostite la televizor. Click! îţi arată care sunt cele mai cunoscute ticuri verbale ale românilor!

«Bă, ej nebun? Bă, ej prost?!» Sunt replicile lui Celentano şi Firicel (Adrian Văncică, res­pectiv Cuzin Toma), din celebrul serial de televiziune “Las Fierbinţi”. Au stârnit atâta amuzament, încât telespectatorii le-au preluat ca atare şi le-au făcut loc în limbajul de zi cu zi.

Tot în “Las Fierbinţi” a fost lansată şi celebra întrebare retorică: “Ce-ai făcut, Bobiţă?!”.

«Cristiiii. Bă, Cristi, bă…»

Cristi este cel mai vehiculat nume din ultimele zile. Nimeni nu îl ştie, dar toată lumea îl caută. Lumea îl strigă pe Cristi necontenit, după ce şi-a lăsat câinele nesupravegheat, iar filmuleţul în care “fiara” aproape că rupe cizma unui cetăţean a ajuns viral pe Internet. “Victima”, mai mult amuzată decât speriată, îl strigă pe stăpân să-şi ţină câinele în lanţ, însă Cristi întârzie să apară. De aici, toată România a ajuns să îl caute pe Cristi, pe stadioane, la piaţă, în căminele studenţeşti, în mijloacele de transport în comun şi chiar în teatre şi muzee. “Cristiiii. Bă, Cristi, bă…”, e un fenomen devenit expresie. Sau invers! De-a lungul anilor, mai multe expresii au intrat în limbajul românilor după ce au devenit celebre la televizor sau pe Internet.

«Îţi dau de te julesc!»

Perversul de pe Târgu Ocna a ajuns celebru în urma unei altercaţii în cartier, la care a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine. De faţă au fost şi ziariştii, în faţa cărora “Perversul” a dat o declaraţie care a rămas în istorie: “Mi-au dat de m-au julit”.

«Nu ştiu. Nu ştiu io d-astea!»

Acum câţiva ani, o echipă de jurnalişti a ieşit să ia interviuri în stradă şi i-a întrebat pe oameni care este plurarul cuvântului “telecomandă”. S-a nimerit ca reporterii să dea peste Ciprian Apostoaie, un tânăr din Piatra Neamţ care habar nu avea care este răspunsul corect. “Nu ştiu. Nu ştiu io d-astea”, a ridicat tânărul din umeri. A fost de ajuns ca Ciprian să ajungă vedeta incontestabilă a Youtube-ului, iar răspunsul său sincer şi dezinvolt l-a inspirat pe Mihai Bendeac în show-urile sale de televiziune.

«Asta înseamnă să fii mafiot!»

Puţini ştiu că autorul acestei expresii devenite virale este nimeni altul decât Giovani Becali, vărul patronului Stelei, Gigi Becali.  Într-un interviu din 2010, acesta explica de ce este el “şmecherul, mafiotul”. “Nu vorbesc cu oricine, nu bag pe oricine în seamă, cum să bag pe oricine în seamă când eu mă dau jos dintr-un Maybach? Asta înseamnă mafiotul modern! Mafiotul modern nu împuşcă, nu mai rachetează bani, mafiotul de azi face bani de unde nu îl ştie nimeni şi se comportă ca un domn. I se spune mafiotul, naşul” - conchide Giovanni.

De aici a ieşit expresia “Asta înseamnă să fii mafiot!”, deşi el nu o foloseşte niciodată ca atare în timpul interviului.


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

«În puii mei!»

Este o înjurătură modernă, care vrea să evite o alta, mult mai obscenă. Expresia a devenit fenomen odată cu celebrul show de televiziune al lui Mihai Bendeac, în care actorul parodia diverse personaje din spaţiul public.

zodii care sunt vampiri energetici jpg
cub mama theo rose carmen harra png
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
Horoscop dragoste webp
cub monica anghel png
andreea antonescu jpg
Fane Croația la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022 FOTO Profimedia (2) jpg
11 septembrie
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg