Grădina din mijlocul deșertului atrage mii de turiști! Unde se află

Ultima actualizare:

Grădina Shazdeh din Iran, cunoscută și sub numele de Grădina Prințului, este luxuriantă, plină de verdeață și fântâni și înconjurată de deșert arid. Situată la 6 kilometri de orașul Mahan, în provincia Kerman, oaza persană a fost construită în timpul dinastiei Qajar (1794-1925).

Grădina Shazdeh din Iran, văzută din aer
Grădina Shazdeh are o suprafață de 5,5 hectare (Foto: captură video)

Complexul dreptunghiular este înconjurat de ziduri de piatră care protejează paradisul verde din interior de deșertul aspru care îl înconjoară. Văzută de la înălțime, Grădina Shazdeh arată ca o oază primitoare în mijlocul unei mări aride, iar fotografiile devenite virale au atras mii de turiști anual.

Grădina Shazdeh face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO

Aici sunt cinci fântâni arteziene și o piscină (Foto: Shutterstock)
Aici sunt cinci fântâni arteziene și o piscină (Foto: Shutterstock)

Grădina Shazdeh prezintă cinci fântâni arteziene spectaculoase. Recunoscută ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 2011, aceasta este o destinație populară pentru vizitatorii din întreaga lume, conform Oddity Central.

Acoperind o suprafață de 5,5 hectare, este formată din verdeață, fântâni și iazuri primitoare, precum și clădiri cu o arhitectură uluitoare. Grădina a fost adesea descrisă ca un diamant care strălucește în mijlocul deșertului.

Arhitectura persană atrage mii de turiști (Foto: Shutterstock)
Arhitectura persană atrage mii de turiști (Foto: Shutterstock)

Natura nu este singura caracteristică impresionantă a acestei atracții. Modul în care este construită și superbul său pavilion îi lasă pe majoritatea vizitatorilor cu gura căscată. Grădina a fost concepută pentru a avea diferite niveluri. La cel mai înalt nivel se află un pavilion spectaculos care are vedere la grădină. Construcția în trepte ajută și la irigarea întregii grădini, deoarece apa curge ca o cascadă de la treapta cea mai înaltă spre cea de jos.

Aici există și câteva clădiri spectaculoase. Printre acestea se numără o casă de vară cu două etaje, care poate fi închiriată. Etajul superior are mai multe camere.

Această grădină include și un conac regal, care a fost transformat în restaurant, astfel încât vizitatorii care au admirat pomii și florile să aibă unde să mănânce dacă li se face foame. Grădina Shazdeh întâmpină turiștii de la 8:00 la 22:00 în fiecare zi, cu excepția sărbătorilor. Este recomandat să vizitați acest loc unic în perioada primăverii sau a verii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net