Un adevărat miracol pe Pământ! „Oaza Americii Latine”, locul de poveste din mijlocul deșertului

O mică lagună înconjurată de palmieri și dune de nisip gigantice, similare celor din deșertul Sahara, în mijlocul unui sat, este un adevărat paradis. Peru este cunoscută pentru peisajele sale, însă, aproximativ 10% din țară este, de fapt, alcătuită din deșert nisipos, iar unul dintre cele mai celebre locuri este Huacachina, o oază parcă desprinsă dintr-un basm.

Huacachina, paradisul din mijlocul deșertului / Foto: Arhiva Click!
Huacachina, paradisul din mijlocul deșertului / Foto: Arhiva Click!

Orașul Huacachina este centrat în jurul oazei Huacachina, o mică lagună alimentată de un izvor natural și încadrată de palmieri, înconjurat de dune de nisip masive, restaurante și hoteluri de lux care deservesc vizitatorii.

Locul s-a format în mod natural, iar legenda spune că o tânără prințesă, pe nume, ați ghicit, Huacachina, a fost prinsă de un vânător în timp ce se îmbăia. Speriată, fata a fugit, lăsând în urmă un ochi de apă care ar fi fost formată de pelerina ei. S-a aruncat apoi în apă pentru a se ascunde, dar când a apărut mai târziu, a constatat că fusese transformată într-o sirenă și că tunica pe care o lăsase în urmă era acum transformată în dune din jurul lacului. Potrivit legendei, ea poate fi auzită cântând noaptea când este lună plină.

Sirena ar fi responsabilă pentru proprietățile vindecătoare ale apei

De asemenea, localnicii sunt de părere că sirena este responsabilă pentru proprietățile vindecătoare ale apelor lagunei. Zona a fost declarată monument al naturii de către Institul Național de Cultură din Peru. În anul 1960, orașul a devenit o stațiune pentru peruanii înstăriți care au profitat de aceste proprietăți terapeutice, relatează Observator.ro. Restaurantele și hotelurile care acoperă mica lagună sunt compuse din vechea arhitectură colonială spaniolă, care ne aduce în minte o epocă anterioară.

Oaza este situată la doar 4 kilometri de orașul Ica, o fosta colonie spaniolă, și la 5 ore de capitala Lima, Turismul este singura industrie de aici, cei 96 de localnici oferă atracții precum sandboarding-ul, sport similar snowboarding-ului, care constă în coborârea dunelor înalte de câteva sute de metri pe o placă, plimbările cu maşinile de teren, sau excursii de o zi spre Parcas, Nazca ori Arequipa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net