Greseli pe care tinzi sa le faci atunci cand iti decorezi casa

Ultima actualizare:

Casa este acel spatiu pe care il asociezi cu odihna, confort si siguranta. Daca in mod normal iti petreci doar o mica parte din zi acasa, in ultima perioada pandemia a luat decizia ca timpul pe care il petrecem in acest loc trebuie sa fie mult mai generos.

Tocmai de aceea, modul in care iti decorezi fiecare incapere este esential pentru starea de bine pe care o resimti in fiecare zi. Din fericire exista extrem de multe decoratiuni pentru casa, extrem de multe piese de mobilier si extrem de multe accesorii din care poti alege si care ii pot da casei tale personalitate. Din pacate, exista riscul sa faci greseli.

Care sunt cele mai frecvente greseli pe care tinzi sa le faci atunci cand iti decorezi casa?

1. Nu acorzi atentie luminii. Este esential sa ai o casa luminoasa. In mod ideal, lumina trebuie sa fie cat mai multa si cat mai naturala. Daca nu ai suficiente ferestre insa, poti achizitiona corpuri de iluminat care sa rezolve problema. Incearca sa scapi de ideea unei lustre montate  in mijlocul tavanului si sa cauti solutii prin care sa te bucuri de aplice de perete, un lampadar sau diverse spoturi decorative. Cu cat lumina vine din mai multe locuri, cu atat este mai bine.

2. Montezi tablourile prea sus. Daca iti place sa imbogatesti peretii cu tablouri, asigura-te ca nu sunt montate prea sus. Inaltimea ideala pentru un astfel de element de décor este de aproximativ 1.7 metri de la pardoseala. Daca este montat mai sus va deveni foarte dificil de privit.

3. Exagerezi cu piesele de mobilier. Minimalismul este la moda. Acesta iti da acea stare de libertate si de confort de care fiecare dintre noi are nevoie. Prea multe piese greoaie de mobilier ar putea fi foarte apasatoare.

4. Exagerezi cu accesoriile decorative. Decoratiunile sunt cat se poate de atractive si pot imbogati un spatiu din punct de vedere estetic...asta daca nu sunt mult prea multe. Daca ai foarte multe decoratiuni s-ar putea sa iti transformi casa intr-un spatiu dezordonat, care creeaza mai mult stres decat relaxare.

5. Asortezi totul ca la carte. Este placut sa ai o culoare dominanta si sa asortezi fiecare accesoriu cu aceasta culoare. Totusi, casa nu trebuie sa fie una de revista, ci una care sa arate ca locuiesti acolo si ca o folosesti. Este bine sa tii cont de tendinte, insa este bine sa ai si o mica doza de neglijenta.

Casa trebuie sa fie o oglinda a personalitatii tale. Tocmai de aceea, in momentul in care incepi sa o decorezi incearca sa iti alegi cateva culori pe care te axezi, incearca sa alegi un stil al pieselor de mobilier si citeste reguli privind modul in care trebuie sa fie iluminate camerele si modul in care poti obtine cel mai mult confort, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere vizual. Intr-o casa decorata corect nu te vei plictisi, chiar daca esti obligat sa stai luni intregi fara a pleca niciunde.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net