Iată cât ne va costa o călătorie cu taxiul zburător! Nu oricine își va permite

Producătorul de avioane Embraer din Brazilia va construi o fabrică în apropiere de Sao Paulo, acolo unde urmează să producă taxiuri zburătoare. Aceste mașinării zburătoare vor putea fi folosite începând din 2026, conform postului de știri britanic BBC. Eve Air Mobility, o companie subsidiară a Embraer, va construi o mică aeronavă electrică ce seamănă cu un elicopter, care va putea transporta până la șase clienți în același timp.

Taxi zburător
Așa va arăta taxiul zburător (foto Twitter)

Taxiurile zburătoare vor fi electrice

Nu va fi deloc ieftin să zbori cu taxiul-elicopter, căci o călătorie cu acest aparat de zbor va costa între 50 și 100 de dolari de persoană. Însă, compania Eve a anunțat că a primit deja comenzi pentru 3.000 de taxiuri zburătoare, iar primul prototip va fi construit chiar de anul acesta. Potrivit companiei, taxiurile zburătoare vor putea ajuta la decongestionarea traficului în orașele aglomerate și vor fiu extrem de utile inclusiv în cazul transportului de mărfuri.

Fabrica va fi construită în orașul Taubate, la aproximativ 140 km de Sao Paulo, capitala economică a Braziliei. Vehiculele de pasageri asemănătoare dronei vor fi utilizate inițial ca taxiuri, a informat agenția de presă AFP. Primele zboruri vor avea un pilot, dar o lansare ulterioară a vehiculelor auto-pilotate este, de asemenea, în planurile companiei braziliene. Taxiurile zburătoare vor fi 100% electrice, permițând zboruri fără emisii.

Listată la Bursa de Valori din New York, Eve Air Mobility, care nu a raportat încă venituri, a înregistrat o pierdere netă de 25 de milioane de dolari în primul trimestru al anului 2023, din cauza în special cheltuielilor legate de cercetarea și dezvoltarea eVTOL. Sao Paulo, un orsaș de 11,5 milioane de oameni cu un trafic monstruos, are cea mai mare flotă de elicoptere din lume.

„Credem în potențialul enorm al pieței globale de mobilitate aeriană urbană”, a declarat președintele Embraer, Francisco Gomes Neto, într-un comunicat de presă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net