Iată ce trebuie să ştiţi despre vaginita bacteriană. O afecţiune intimă cu care se confruntă unele femei


    Vaginita bacteriană este o inflamaţie a mucoasei vaginului produsă de o bacterie numită Gardnerella Vaginalisfoto: Pixabay.com
Vaginita bacteriană este o inflamaţie a mucoasei vaginului produsă de o bacterie numită Gardnerella Vaginalisfoto: Pixabay.com

Sănătatea intimă ne poate fi uneori afectată cu toate că suntem atente, ne informăm constant şi ne îngrijim pentru a ne simţi bine în pielea noastră. În articolul de mai jos, vorbim despre o afecţiune intimă cu care se confruntă orice femeie la un moment dat în viaţă: vaginita bacteriană.

Vaginita bacteriană este o inflamaţie a mucoasei vaginului produsă de o bacterie numită Gardnerella Vaginalis. Bacteria este prezentă în mod normal în flora vaginală. Atunci când această floră se dezechilibrează, bacteria se înmulţeşte mai mult decât este normal şi se instalează infecţia.

Cum se transmite această infecţie?

Modul exact de transmitere nu este cunoscut. Infecţia apare de obicei la femei active din punct de vedere sexual şi se asociază cu dezechilibrul dintre bacteriile „bune” și „rele” care se regăsesc în mod normal în vagin. Unul dintre motivele apariției acestei afecțiuni este schimbarea partenerului sexual sau întreținerea de relații sexuale cu mai multe persoane, dar sunt mulți alți factori necunoscuți care duc la apariția bolii.

Printre factorii de risc ai acestei afecţiuni se numără folosirea frecventă a irigatoarelor şi a tampoanelor vaginale, toaleta vaginală făcută cu săpunuri dure, utilizarea pe termen lung a steriletului şi utilizarea lenjeriei intime din materiale sintetice.

Care sunt simptomele?

Simptomele includ mâncărimi, arsuri, durere în timpul urinării, secreții vaginale și un miros neplăcut. Diagnosticul se pune în urma unor analize ale secreţiei vaginale. Tratamentul medicamentos poate fi oral şi vaginal. Se poate întâmpla ca după administrarea tratamentului boala să recidiveze şi simptomele să reapară.

Cum se poate preveni infecția?

  • Abstinență sexuală
  • Limitarea numărului de parteneri sexuali
  • Evitarea efectuării spălăturilor vaginale
catherine zeta jones png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
zodia care consuma alcool jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
cub rebeca onoriu png
foto1 porcul jardelb jpg
Sorana Cirstea, EPA jpg
image
image
image
image
image
image
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin