Iată cum poți să economisești bani utilizând mașina de spălat

Ultima actualizare:

Conform studiilor principalelor mărci de mașini de spălat, 75% dintre oameni repetă același program de spălare de cele mai multe ori și foarte rar încearcă altele. Însă, pentru a obține eficiență, puteți schimba și ajusta obiceiurile.

Mașina de spălat din casa dumneavostră folosește următoarele elemente:Apa: cele mai comune și vândute mașini de spălat, concepute pentru locuințe de 3 sau 4 persoane, au o capacitate de 7 sau 8 kilograme de haine. Acestea consumă între 50 și 80 de litri de apă per spălare.Electricitate: depinde de mulți factori, inclusiv tariful energiei electrice în zona dumneavoastră și în special de clasa energetică a mașinii de spălat.Timp: nu vorbim despre timpul necesar mașinii de spălat, ci despre timpul pe care îl petreceți selectând hainele, încărcând mașina de splat și apoi scoțând hainele și agățându-le. Este complicat de calculat, dar pentru o mașină de spălat cu 7 kilograme de haine am vorbi despre 20 de minute.

10 sfaturi pentru a cheltui mai puțin pe mașini de spălat

• Dacă nu este murdar, nu-l spălați: este regula de aur. Spălarea hainelor are un impact asupra mediului și deteriorează hainele în timp. Dacă o îmbrăcăminte este curată, poate fi suficient să o aerisiți.• Înțelegeți eticheta energetică: dacă doriți să cumpărați o mașină de spălat nouă, trebuie să înțelegeți ce înseamnă etichetele energetice. Cu cât este mai eficientă, cu atât veți cheltui mai puțină electricitate și apă. Studiați programele: acordați atenție programelor de spălare și utilizați-le corespunzător.• Împăturiți hainele pe care urmează să le spălați: primul pas pentru a pune o mașină de spălateste să organizăm hainele pe care urmează să le spălăm. Împăturirea merită, deoarece evitareapliurilor va garanta că articolele de îmbrăcăminte vor rezista mult mai mult în stare bună.• Inspectați hainele înainte: verificați dacă buzunarele sunt goale, închideți fermoarele și nasturii.• Separați culorile deschise și închise: vă recomandăm să puneți un șervețele pentru captareapigmenților în mașina de spălat când puneți rufe colorate. Acestea împiedică transferul culorii între articole de îmbrăcăminte. Amintiți-vă că hainele noi tind să se estompeze în primele lor spălări: spălați-le separat de câteva ori înainte pentru a evita transfer.• Programe de spălare scurte și cu apă rece: citiți instrucțiunile, cel puțin de câteva ori. Sunt esențiale pentru a înțelege programul de spălare de care aveți nevoie. Respectați această regulă: nu aveți nevoie de mult timp sau apă foarte fierbinte pentru a obține o curățare maximă. Cu cât temperatura este mai mare și timpul de spălare mai lung, cu atât mai multă cheltuială.• Ce e mai murdar se spală separat: dacă aveți o haină foarte murdară, nu o amestecați cu restul, deoarece murdăria se poate transfera. Faceți o spălare specifică pentru aceste articole de îmbrăcăminte, cu o pre-spălare și, dacă este posibil, o temperatură mai ridicată. Amintiți-vă că petele ies mai bine dacă încercați să le curățați pe loc, mai degrabă decât să așteptați să se usuce. Vă sfătuim să păstrați pata umedă până în momentul în care ați pus haina în mașina de spălat.

• Nu utilizați detergent și balsam în exces: aceste produse sunt astăzi atât de eficiente încât cantitatea de utilizare indicată în instrucțiunile lor este suficientă. Vă recomandăm să optați pentru detergenți lichizi: sunt mai ușor de dozat și puteți controla mai bine cantitatea pe care o cheltuiți.• Nu supraîncărcați mașina de spălat : este foarte dăunătoare pentru electrocasnicul dumneavoastră și se poate termina cu o defecțiune. Pe de altă parte, împiedică procesul de spălare: este necesar ca hainele să aibă loc pentru a fi mișcate în interiorul tamburului, astfel încât să fie spălate și clătite bine. Dacă nu au spațiu, veți face ciclurile mai lungi și veți pierde mai multă apă. Când puneți rufele în tambur, asigurați-vă că există un spațiu echivalent cu un pumn strâns între teancul de haine și vârf. Cu toate acestea, dacă mașina de spălat nu are o sarcină reglabilă, ar trebui să o folosiți când este plină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
valentin ceausescu in tinerete jpg
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net