Iată secretele omului care n-a mai răcit de 12 ani!

Cine nu şi-ar dori să spună “pa!” definitiv răcelilor în sezonul rece? Însă la Michael Cerveris (55 de ani) sănătatea intră în fişa postului, pentru că e actor. El a dezvăluit pentru ziarul „NY Post” reţeta secretă care l-a ţinut în picioare de 12 ani.

„Când spectatorii dau 100 $ ca să te vadă pe scenă, nu-ţi poţi permite să intri în concediu medical. Din 2004 nu mai ştiu ce-i aia răceală”, a explicat Michael Cerveris. Reţeta lui de prevenire a răcelii e simplă: apă fierbinte, oţet de mere şi aburi. Cu ajutorul unui umidificator, temperatura în casă e menţinută la 22˚C. Când vine de la frig, intră direct la duş, unde stă 15 minute pentru a se bucura de aburii fierbinţi. Apoi, ia o lingură de oţet de mere, o diluează într-o cană cu apă fierbinte şi bea. După aceasta, dă pe gât 50 ml de whisky, pentru a scăpa de „râcâiala din gât”. Pune în inhalator câteva picături de ulei de mentă şi eucalipt şi stă cu masca pe faţă 5 minute. Dă drumul la televizor şi începe să ronţăie două bomboane cu miere, ghimbir şi echinacea. Cu o oră înainte de culcare îşi prepară un ceai verde cu ghimbir şi miere. „Doctorul se minunează când merg la analize. Mă întreabă ce fac pentru că sistemul meu imunitar e de fier. Nu am mai avut o infecţie de aproape 20 de ani”.

Alte tratamente care funcţionează

Din cauza fluctuaţiilor de temperatură din New York (-4 grade Celsius noaptea, 3 grade Celsius ziua), numărul virozelor, bronşitelor şi răcelilor de sezon a crescut cu 32% faţă de 2014. 

 • Un tratament profilactic funcţional este cel pe bază de apă cu lămâie şi miere şi un litru de suc de cocos. De-a lungul unei zile întregi trebuie băut cel puţin un litru de suc de cocos şi 2 litri de apă cu lămâie şi miere. 
 • Un alt tratament este cel pe bază de ceai verde, esenţă de lemn dulce, ulei de cocos şi extract din coajă de ulm. De obicei se bea seara. La prânz este recomandat un ceai verde cu ulei de cocos, datorită proprietăţilor antiinflamatorii.
 • Alt tratament popular în rândul newyorkezilor este cel pe bază de oţet din vin şi suc verde de lime. La prima oră a dimineţii se prepară o cană cu apă caldă cu o lingură de oţet, o lămâie stoarsă şi o linguriţă de miere. Seara, înainte de masă, se prepară în blender un suc din castravete, varză, salată şi două frunze de echinacea.

Cât costă produsele în magazine

 • Whisky: între 80 şi 100 de lei
 • Oţet de mere: între 3 şi 5 lei
 • Ulei esenţial de mentă: între 8 şi 10 lei (10 ml)
 • Ulei esenţial de eucalipt: între 10 şi 11 lei (10 ml)
 • Acadele cu echinacea: între 6 şi 10 lei cutia
 • Ceai verde cu ghimbir: între 12 şi 14 lei cutia
 • Miere 250 ml: între 7 şi 10 lei 
cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
cub Kirstie Alley
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
femeie vaccin jpg
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III  GettyImages 1243368615 jpg