Identitatea lui Jack Spintecătorul, dezvăluită după 135 de ani. Cine a fost, de fapt, cel mai mare criminal din istorie

Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai mari mistere, identitatea celul mai mai mare criminal în serie, Jack Spintecătorul, ar fi fost în sfârșit rezolvat. Un fost voluntar al poliției a scos la iveală dovezi convingătoare, susținând că a descoperit identitatea personajului din spatele unora dintre cele mai șocante crime din istoria Marii Britanii.

Identitatea lui Jack Spintecătorul, dezvăluită după 135 de ani / Foto: Arhiva Click!
Identitatea lui Jack Spintecătorul, dezvăluită după 135 de ani / Foto: Arhiva Click!

Sarah Bax Horton, stră-stră-strănepoata unui ofițer de poliție aflat în centrul investigației Spintecătorului, a făcut dezvăluiri cutremurătoare. Ea a oferit dovezi convingătoare care se potrivesc cu mărturia martorilor oculari despre un bărbat, văzut alături de victimele de sex feminin cu puțin timp înainte ca acestea să fie înjunghiate mortal în 1888 în East End din Londra.

Jack Spintecătorul, identificat?

Munca ei de detectiv a condus-o la Hyam Hyams, care locuia într-o zonă aflată în centrul crimelor și care, în calitate de fabricant de trabucuri, știa să folosească un cuțit. Bărbatul avea epilepsie și era alcoolic. A fost internat în repetate rânduri la un spital de boli mintale. După ce a fost rănit într-un accident, starea lui s-a înrăutățit și nu a mai putut lucra. El și-a atacat în mod repetat soția de teamă că ea îl înșela și, în cele din urmă, a fost arestat după ce a atacat-o pe ea și pe mama ei cu un „cuțit”. 

În mod semnificativ, Bax Horton a obținut acces la dosarul medical al acestuia și a descoperit detalii dramatice. 

„Pentru prima dată în istorie, Jack Spintecătorul poate fi identificat ca fiind Hyam Hyams folosind caracteristici fizice distinctive”, a declarat Sarah Bax Horton, relatează Adevărul.ro.

Martorii oculari au descris un bărbat în vârstă de 30 de ani, cu brațul înțepenit, genunchii îndoiți și un mers neregulat, iar britanica a descoperit că, în 1888, când Hyams avea 35 de ani, dosarele medicale au înregistrat o cicatrice care l-a lăsat în imposibilitatea de a „îndoi și îndrepta” mâna stângă. Pe lângă asta, el avea un mers neregulat și incapacitatea de a îndrepta genunchiul, cu o tragere asimetrică a picioarelor. El a suferit, de asemenea, de cea mai severă formă de epilepsie, cu convulsii regulate.

Victimele sale erau prostituatele și săracii. Le-au fost tăiate gâturile, iar trupurile lor au fost măcelărite în atacuri brutale. Autoritățile au primit o scrisoare batjocoritoare, anonimă, de la cineva care pretindea că este Jack Spintecătorul. Acestea sunt unele dintre cele mai faimoase crime nerezolvate. 

Hyam Hyams, la Azilul de nebuni Colney Hatch, în 1899 / Foto: Adevărul.ro
Hyam Hyams, la Azilul de nebuni Colney Hatch, în 1899 / Foto: Adevărul.ro

Cel puțin șase femei au fost ucise în sau în apropiere de Whitechapel, între august și noiembrie 1888: artha Tabram, Polly Nichols, Annie Chapman, Elisabeth Stride, Kate Eddowes și Mary Jane Kelly.

Conform fișelor medicale ale lui Hyams de la diferite clinici și facilități, declinul său mental și fizic a coincis cu timpul crimelor lui Jack Spintecătorul și s-a agravat între momentul în care și-a fracturat brațului stâng, din februarie 1888, și spitalizarea sa finală, în septembrie 1889. 

Această escaladare s-a potrivit cu violența crescândă a crimelor. El era deosebit de violent după crizele sale severe de epilepsie, ceea ce explică periodicitatea crimelor. În dosare, se menționa ceea ce au spus martorii oculari - că avea un mers ciudat. Era slab la genunchi și nu-și întindea complet picioarele. Când mergea, avea un fel de mers târât, care era probabil un efect secundar al unor leziuni cerebrale ca urmare a epilepsiei sale”, a mai adăugat Sarah Bax.

Ea susține că, anterior, Hyams a a fost identificat greșit

Britanica a remarcat că relatările martorilor oculari despre înălțimea și greutatea bărbatului erau similare cu cele din fișele medicale ale lui Hyams.

Ea a concluzionat că declinul fizic și psihic al bărbatului (exacerbat de alcoolism) l-a condus la crimă. Crimele au încetat la sfârșitul anului 1888, când Hyams a fost arestat de poliție ca fiind „nebun rătăcitor”. În 1889, a fost închis la Azilul de nebuni Colney Hatch, din nordul Londrei, până la moartea sa în 1913. Jack Spintecătorul nu a mai atacat niciodată. Mai multe persoane, inclusiv artistul Walter Sickert, care a pictat tablouri înfiorătoare cu prostituate ucise, au fost, anterior, suspecți. Hyams se afla pe o „listă lungă” de aproximativ 100 de vinovați, dar Bax Horton a spus că a fost exclus pentru că a fost identificat greșit.

Când am încercat să-l identific pe Hyam Hyams corect, am găsit vreo cinci. A fost nevoie de destul de multă muncă pentru a-i identifica datele biografice corecte. Hyam Hyams nu a mai fost niciodată explorat pe deplin ca suspect al Spintecătorului. Pentru a proteja confidențialitatea persoanelor în viață, două dintre dosarele pacienților de la Azilul Colney Hatch, printre care și Hyams, au fost închise publicului până în 2013 și 2015”, a mai declarat ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net