Îl mai știi pe extraterestrul E.T., din filmul lui Spielberg? Figurina originală, vândută pe bani grei

Ultima actualizare:

O licitație organizată în California a oferit fanilor producțiilor cinematografice din SUA ocazia să pună mâna pe unele dintre cele mai emblematice obiecte de recuzită, folosite în superproducții caere au încântat generații la rând.

Figurina robotizată originală „ET Extraterestrul”, folosită în filmul omonim al lui Steven Spielberg, a fost vândută la licitaţie în acest week-end pentru suma de 2,6 milioane de dolari (2,45 milioane de euro), potrivit organizatorilor vânzării, transmite Agerpres.

Lotul emblematic al acestor licitaţii, desfăşurate timp de două zile şi organizate de casa Julien's şi Turner Classic Movies, a fost format din 1.300 de accesorii folosite în cinematografie, de la mănuşile de box ale lui Robert De Niro din „Raging Bull" până la ciocanul lui Thor. cardiganul ourtat de Kurt Cobain la celebrul concert unplugged, organizat de MTV, în anii 90.

Simpaticul extraterestru a fost unul dintre cele mai faimoase personaje ale culturii pop şi science-fiction după lansarea „E.T, Extraterestrul", un mare succes, în 1982. Aproape întreaga figurină este articulată: ochii săi mari şi rotunzi, gâtul lung şi, bineînţeles, degetul său luminos care străluceşte în film înainte de a-şi spune celebra replică „E.T home phone".  

O figurină reprezentând un extraterestru maro a fost vândută cu 125.000 de dolari (117.000 de euro), puţin mai mult decât una dintre bicicletele folosite în scena finală a filmului, care a fost adjudecată pentru 115.000 de dolari (108.000 de euro).

Dacă obiectele de recuzită au un succes fantastic în rândul celor care au fost marcați și influențați de anumite producții, actorii care au asigurat rolurile principale nu s-au bucurat de aceeași notorietate, în mod ironic.  Puştiul din „E.T.", Henry Thomas, astăzi un bărbat de 51 de ani, este un actor puţin cunoscut. Rolul din filmul lui Steven Spielberg îl făcuse cel mai faimos copil din lume.

Născut la 9 septembrie 1971, la San Antonio, Texas, Henry Thomas a fost ales să joace rolul lui Elliott, un băieţel care se împrieteneşte cu un extraterestru, în filmul de mare succes "E.T." din 1982, alături de Robert MacNaughton şi Drew Barrymore. 

Acest rol, pe care l-am jucat la 11 ani, mi-a făcut viaţa o nebunie. M-a transformat într-un monstru de circ. M-a făcut un sihastru, care trebuia să se ascundă să nu fie recunoscut. De aceea am regretat uneori că am reuşit la proba de casting. Eu eram un copil sărac, părinţii mei nu aveau nimic comun cu showbiz-ul. Dar am reuşit la casting, fiindcă am putut să plâng de-adevăratelea. Mi-am amintit cum căţelul meu chihuahua, Urso, a fost măcelărit de câinele vecinului", a povestit Henry a despre momentul în care a fost angajat de Spielberg.

A jucat în „Legendele toamnei" şi „Bandele din New York", dar nu s-a mai bucurat de faima din copilărie. Însă, astăzi, Thomas se bucură de o avere 82 milioane de dolari. Şi nimeni nu îl crede că banii provin din rolurile fără mare importanţă de mai târziu sau din cariera de muzician. Henry Thomas a mai fost căsătorit cu Kelly Hill, între 2000 şi 2002, şi Marie Zielcke, între 2004 şi 2007. În 1999 a avut o scurtă relaţie amoroasă cu fosta lui colegă din „E.T.", Drew Barrymore.

Alte obiecte emblematice folosite în filme au fost licitate pentru sume mari, precum toiagul cu care Charlton Heston a despărţit Marea Roşie în „The Ten Commandements" (448.000 de dolari, în jur de 422.000 de euro) şi mătura Nimbus 2000 a lui Harry Potter (128.000 de dolari, aproximativ 120.000 de euro).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net