În anii 1950 a fost inventată mașina cu a cincea roată! Incredibil la ce folosea

Ultima actualizare:

    Mașina cu a cincea roată a fost inventată în anii 1950Foto: captură foto/Youtube
Mașina cu a cincea roată a fost inventată în anii 1950Foto: captură foto/Youtube

În prezent, tot mai multe mașini sunt dotate cu senzor de parcare, dar în anii 1950, această mașină se folosea de o a cincea roată pentru a parca mai ușor. „Park-Car” a fost o adevărată inovație în industria automobilelor de la jumătatea secolului trecut.

Cea de-a cincea roată era situată în portbagaj, iar șoferul o putea pune în funcțiune de la volan, cu ajutorul unei simple manivele, potrivit Cars Insider. Cea de-a cincea roată ridica spatele mașinii printr-un mecanism special. Când spațiul de parcare laterală era dificil, dispozitivul îi permitea automobilului să-și întoarcă spatele înspre sau dinspre trotuar. Manevra putea funcționa într-un circuit complet, astfel încât, mașina putea să vireze fără probleme chiar și din spate, cu toate că punea foarte multă tensiune pe puntea din față.

Conceptul a fost inventat de Brooks Walker, în 1932, în California, dar ideea a fost pusă în aplicare abia peste 20 de ani. Marii fabricanți de automobile de la acea vreme n-au fost interesați de invenția lui Brooks. Actualul posesor al acestui prototip spune că mașina încă este funcțională.

image
image
image
image
image
image
Gard FOTO Shutterstock jpg
index png
Anastasia Pokreshchuk jpg
prostitutie jpg
Amanda Bynes jpeg
lumanari jpg