În orice relaţie de iubire se instalează plictiseala. Pentru a remedia această situaţie, încercaţi să faceţi împreună lucruri noi

3 decembrie 2021
article img
Reluaţi măcar unul din obiceiurile pe care le aveaţi în primii ani de căsnicie şi care era apreciat de partenerfoto: shutterstock

Mai toate relaţiile încep frumos, cu fluturi în stomac, emoţii şi iniţiativă. Din păcate, cu trecerea timpului, multe dintre ele se transformă în plictiseală. Dar nu, nu e neapărat vina partenerilor de viaţă. Adesea, rutina este consecinţa ritmului haotic al vieţii în care am ajuns să trăim. Sunt prea multe de făcut, totul se desfăşoară foarte repede, aşa că rar se întâmplă să mai poţi lua o pauză, să reflectezi, sa acorzi timp si atenţie relaţiei de cuplu.

Rutina intervine în orice relaţie de iubire

Rutina intervine, la un moment dat, în orice relaţie de iubire. În unele cazuri mai devreme, în altele mai târziu. Nu trebuie să disperi. De cele mai multe ori lucrurile pot reveni la normal, dacă fiecare partener va face efortul să îşi re-comunice mesajul personal, adică dorinţele, nevoile, aşteptările sale în ceea ce priveşte relaţie.

Fiecare dintre noi îşi mai pierde din interesul cu care şi-a cucerit partenerul

După o perioadă de convieţuire, din anumite motive, fiecare dintre noi îşi mai pierde din interesul cu care şi-a cucerit partenerul. Devenim mai comozi şi totul parcă se învârte în jurul micului univers al cuplului căsătorit. Atunci când aveţi impresia că partenerul nu vă mai acordă atenţie, întrebaţi-vă sincer cât de mult v-aţi schimbat faţă de perioada de început a relaţiei. Apoi încercaţi să faceţi împreună lucruri noi, care să vă scoată puţin din rutina călduţă a mariajului. Eventual, reluaţi măcar unul din obiceiurile pe care le aveaţi în primii ani de căsnicie şi care era apreciat de partener. Poate vă plăceau plimbările lungi prin parc, plimbările cu bicicleta, ieşirile la cinema, la masă în oraş, drumeţiile pe munte sau eraţi mereu dornici să descoperiţi alte destinaţii turistice. Reînviaţi amintirile frumoase şi observaţi cum reacţionează perechea dumneavoastră.

Există şi cazuri când resimţirea plictiselii nu e decât un semn că relaţia e pe ducă

Din păcate, există şi cazuri când resimţirea plictiselii nu e decât un semn că relaţia e pe ducă. Dacă îţi iubeşti partenerul, încearcă să-ţi salvezi relaţia. Dacă nu, e mai bine pentru amândoi să vă despărţiţi.