Insula secretă din Grecia. Niciun român nu a ajuns aici, deși plajele sunt ca în Maldive, Seychelles sau Bora Bora

Nu, n-ai ajuns în Rai, dar poți crede că așa arată paradisul atunci când pășești pe insula secretă din Grecia. Plajele de aici sunt mai spectaculoase decât cele din destinații arhicunoscute din întreaga lume. Maldive, Seychelles sau Bora Bora nu au nimic în plus față de această destinație pe care puțini români au avut șansa să o viziteze.

Insula secretă din Grecia
Insula secretă din Grecia

Unde se află insula din Grecia de care puțină lume a auzit

Știm că îți place să descoperi locuri nou și destinații de vis unde starea de beatitudine se instalează imediat și nu mai dispare decât atunci te întorci la blocurile gri și praful obositor din țara noastră.

Din fericire, Dumnezeu a creat Grecia, iar această țară explorată de români are în continuare locuri pline de magie unde poți opri timpul ca să uiți de griji, stres și... români.

Cei care au vizitat această insulă din Grecia spun doar atât: paradisul există și poartă numele de... Koufonisia. Această minunea se află la Marea Egee și aparține grupului de insule Ciclade.

Koufonisia este de fapt formată din două insule: Pano Koufonissi, unde vei găsi cazări și terase cochete, și Kato Koufonissi, care este total nelocuită, dar care poate fi vizitată printr-o călătorie scurtă cu barca.

O vacanță în Grecia pe insula Koufonisia va fi de neuitat

Bun, această insulă secretă din Grecia are o suprafață de doar 15 km pătrați. De când ai coborât din ferry-boat știi că ai făcut cea mai bună alegere pentru o vacanță memorabilă. Nu doar că te vor invidia toți prietenii, dar zilele petrecute în Koufonisia vor fi un pansament pentru suflet și vor crea acele amintiri de care te vei agăța în zilele mohorâte de iarnă.

Ai ajuns! Ești acolo unde trebuia să fii, iar acum în orice direcție te vei uita vei vedea albastrul din pozele cu locuri precum Maldive, Bora Bora sau Seychelles.

Aflată la jumătate de oră de Naxos, insula secretă din Grecia are un ritm liniștit. Există puține mașini, un singur drum principal și două magazine mici „de cartier”. Dar aici nici n-ai nevoie de mai mult.

Dimineața, majoritatea turiștilor pornesc pe cărare pe lângă apa albastră pentru a-și găsi colțul și peisajul perfect de relaxare, iar opțiunile sunt nelimitate. Unii se așează pe cele trei plaje cu nisip, în timp ce alții preferă să împrumute pentru o zi un mic golfuleț care devine doar al lor. Cum dintr-o parte în alta a insulei secrete din Grecia nu sunt decât 3,5 km, revenirea la cazare pe drumul principal, atunci când soarele de dupa-amiază te mângâie blând, te face să găsești starea pe care ai căutat-o de atâta vreme.

Ce poți să faci în Koufonisia, locul secret din Grecia

Toată „acțiunea” din Koufonisa are loc Chora, un sat mic, cu arhitectura cicladică pitorească, cazări elegante și discrete, taverne cu pește proaspăt, terase frumos luminate și cafenele. Mai mult, dacă urci drumul din centru vei da peste o moară veche unde seara ai parte de muzică, cocktailuri și voie bună.

Ar trebui spus că vei da peste mulți italieni pe insulă. Se spune că, în anii `70, insula era doar a lor. Între timp, secretul a început să fie descoperit de tot mai mulți europeni. De asemenea, se spune că atunci toată lumea care ajungea aici făcea nudism. Ai grijă să nu te sperii, dar în anumite colțuri vei da peste urmașii acelor vizitatori de acum o jumătate de secol.

Cum ajungi pe insula Koufonisia din Grecia

Insula a devenit tot mai vizitată în ultimul deceniu. Pentru a ajunge aici va trebui să aterizezi la Atena și să iei vaporul din Pireu. După o călătorie de aproximativ 7 ore, vei ajunge în paradis. Evident, există variante să iei avionul pe una din insulele apropiate și de acolo drumul cu ferry-ul va fi mult mai scurt.

Locul secret de pe insulă

Insula secretă din Grecia. Foto: pinterest
Insula secretă din Grecia. Foto: pinterest

Am zis că, dacă tot ai ajuns aici, ar fi păcat să nu-ți oferim un loc ascuns de pe insulă. În căpătul celălalt al Koufonisiei, la 3,5 km de Chora, vei păși, dacă vrei, pe un drum simplu care urcă puțin.

Nu multă lume știe că la capătul lui poți să coborî pe o plajă secretă. Mai mult, micuța plajă ascunde un adevărat paradis. Sub stâncile care se vad în fotografia de mai sus se găsește un culoar care duce către un loc unic unde poți să te simți un pic precum Leonardo Dicaprio în filmul „Plaja”. Ce zici, merită să ajungi pe insula secretă din Grecia?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net