Interzis cardiacilor: trenul ăsta prinde 130 km/h

Ultima actualizare:

    Yukon Striker vă provoacă la o cădere liberă de la 82 de metri în 3 secunde și patru piruete la 360 de grade
Yukon Striker vă provoacă la o cădere liberă de la 82 de metri în 3 secunde și patru piruete la 360 de grade

Yukon Striker este pe cale să intre în Cartea Recordurilor cu titlul de cel mai înalt, lung şi rapid montagne russe din lume. Trenuleţul groazei va fi inaugurat în cursul acestui an, în Ontario, Canada. Cursa durează trei minute şi 25 de secunde şi pe circuit sunt atinse viteze record de 130 km/h.

Yukon Striker, din Canada’s Wonderland, e cel mai înalt, rapid şi lung montagne russe din lume. Pe circuitul lung de 1,208 metri trenul care poate transporta simultan 24 de persoane se întoarce cu capul în jos de nu mai puţin de patru ori şi atinge viteze de 130 km/h.

Cel mai înalt punct: 82 de metri
Cel mai înalt punct: 82 de metri

Circuitul se întinde pe 1.208 de metri
Circuitul se întinde pe 1.208 de metri

Cursa de groază care provoacă o explozie de adrenalină este demnă de Cartea Recordurilor. Amatorii de senzaţii tari au parte de o cădere în unghi de 90 de grade cu solul de la 82 de metri înălţime care e urmată de o piruetă de 360 de grade la viteză maximă. Aceste senzaţii sunt resimţite în doar trei secunde, adică preţ de două clipiri din pleoape. Trenuleţul a fost conceput de Bolliger & Mabillard şi face parte din parcul tematic Frontier Canada unde au fost amenajate deja trei circuite montagne russe. Construcţia parcului a început în ianuarie 2018 şi abia la începutul lunii februarie 2019 a fost montată ultima bucată de şină.

Căderea liberă, în unghi de 90 de grade, durează  trei secunde
Căderea liberă, în unghi de 90 de grade, durează trei secunde

Yukon Striker depăşeşte lejer performanţele circuitului Formula Rossa din Abu Dhabi Ferrari World. Conform presei britanice, biletul va costa între 30 şi 45 de dolari şi trenuleţul va fi inaugurat la început de sezon estival.

image
image
image
image
image
image
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock