Într-o relaţie este normal să petreci timp departe de partener. Iată de ce

21 iulie 2019
article img
Spaţiul personal într-o relaţie de cuplu este o necesitate pentru ambii partenerifoto: 123RF

Este chiar normal ca într-o relaţie uneori să petreci timp departe de partener. Acest lucru nu înseamnă că nu îl mai iubești sau nu îți mai dorești să fii cu el, ci doar că simți nevoia să te deconectezi și să îți recapeți independența de care ai nevoie. Chiar și cele mai romantice persoane au nevoie de spațiu pentru a-și recăpăta energia.

Spaţiul personal într-o relaţie de cuplu este o necesitate pentru ambii parteneri. Este una din nevoile omului şi este ideal ca fiecare să funcţioneze şi în alte zone ale vieţii: să meargă la serviciu, să construiească relaţii de colegialitate, să petreacă timp cu sine, desfăşurând activităţi care îi fac plăcere.

Oricât de mult v-aţi iubi unul pe celălalt, timpul petrecut separat poate fi crucial pentru o relaţie sănătoasă. Pe de altă parte, dacă invadaţi spaţiul personal al partenerului şi insistaţi să faceţi totul împreună, poate fi dăunător. De ce? Pentru că fiecare persoană are nevoie de un sentiment de individualism care are un impact semnificativ asupra fericirii personale.

Dacă cineva se simte obligat să fie undeva tot timpul, va fi lipsit de fericirea individuală care îi este absolut necesară. Iar cu timpul va acumula foarte multe frustrări care inevitabil pot duce la conflicte în relaţie.

Aşadar, dacă te regăseşti în această situaţie, discută cu partenerul şi comunicaţi permanent ca să nu ajungeţi la despărţire. Găsiţi o soluţie cu care amândoi să vă simţiţi confortabil şi să vă respectaţi reciproc "spaţiul personal".