Ioana te ajută în amor: Soțul m-a înșelat. Îl voi putea ierta?

15 martie 2015
image
Scrie-ne ce probleme ai în amor

Lavinia are 32 de ani şi are o problemă în căsnicie. Soţul a înşelat-o şi nu ştie cum să treacă peste acest moment. Uite ce sfaturi i-a dat Ioana cititoarei noastre!

“Dragă Ioana, mă numesc Lavinia, am 32 de ani şi sunt din Craiova. Sunt căsătorită de 5 ani, iar recent am aflat că soţul meu mă înşeală cu o colegă de muncă de câteva luni. Când am aflat am simţin că pică cerul pe mine şi am făcut o criză. Am stat de vorbă, mi-a recunoscut cealaltă relaţie, dar nu vrea să ne despărţim fiindcă mă iubeşte, iar cu cealaltă a fost doar sex.  Nu înţeleg de ce a simţit nevoia să aibă o altă relaţie, mai ales că nu ne lipsea nimic şi credeam că suntem o familie fericită. Acestă situaţie m-a făcut să-mi pierd încrederea în el şi nu ştiu ce să fac. Cum aş putea trece peste infidelitatea soţului meu?”

Dragă Lavinia, din păcate numeroase cupluri se confruntă cu infidelitatea în ziua de astăzi. Această situaţie declanşează o durere sufletească imensă, trecând de la furie şi frustrare, la suferinţă şi pierdere. Ne considerăm vinovaţi, răniţi, devastaţi, trădaţi, confuzi, singuri, simţim că este un eşec personal şi nu mai ştim ce să facem. De aceea depinde de fiecare persoană în parte dacă şi cum reuşeşte să gestioneze această situaţie pentru a putea merge mai departe în relaţia de cuplu.

Mi-ai spus în scrisoare că după ce ai aflat că soţul tău te înşală şi a recunoscut acest lucru, ţi-ai pierdut încrederea în el. Este normal ca după o asemenea experienţă să nu mai ai încredere în el. Ai nevoie de timp ca să poţi trece peste această trădare, iar cel mai important este să înţelegi cauzele care au dus la infidelitate.

Adesea, nu e doar unul dintre parteneri răspunzător, ci se ajunge în această situaţie împreună. Sfatul meu e să stai de vorbă cu soţul tău şi să afli cu exactitate de la el care a fost motivul real care l-a determinat să aibă o relaţie cu colega lui de muncă. Iar dacă decideţi să continuaţi relaţia şi să treceţi peste această situaţie neplăcută trebuie să găsiţi soluţii acolo unde există deficienţe şi să puneţi accent pe viitorul şi pe potenţialul relaţiei.

Iar pentru tine, Lavinia, e foarte important să poţi să treci peste această trădare, să te împaci cu ceea ce nu mai poate fi schimbat şi împreună cu soţul tău să folosiţi această întâmplare ca pe o oportunitate de a creşte şi de a vă îmbunătăţi relaţia. Iar la întrebarea pe care mi-ai adresat-o în scrisoare - “Cum aş putea trece peste infidelitatea soţului meu?” - îţi pot spune doar atât: răspunsul este personal şi presupune o decizie personală.

Dacă ai o problemă în amor şi vrei sfatul sex-expertei, scrie-ne la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic “pentru Ioana”, sau pe e-mail sex@click.ro. Scrisorile îşi vor găsi răspunsul în această pagină sau pe site-ul click.ro.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
bobonete jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 telefon png png
kate middleton jpg
646x404 jpg
image png
apple 1853337 1280 jpg
examen bac jpeg