Istoria marțipanului. Când a apărut și cine l-a inventat
Marțipanul a fost inventat de egipteni (care îl considerau hrana zeilor), apoi adus în Europa de către perși și romani, în perioada Romei antice. Dar care este legenda marțipanului, considerat una dintre minunile cofetăriei?
Anual, la data de 12 ianuarie celebrăm ziua marțipanului, pastă folosită în cofetărie, amestec din migdale măcinate, zahăr și diverse arome ori culori.
A fost inventat de către egipteni, cei care îl considerau hrana zeilor, apoi adus în Europa de către perși și romani, în perioada Romei antice. Marțipanul conține pudră de migdale, zahăr, albuș de ou și diverse arome.
Este un preparat dulce care poate fi modelat cu ușurință, realizat din amestecul fără foc, al pudrei de migdale cu zahăr, un produs maleabil din care se fac figurine folosite pentru decorul prăjiturilor și torturilor din lumea întreagă.
Martipanul, are o istorie de 3.000 de ani care a traversat timpul și spațiul, păstrându-și farmecul și savoarea.
Este un produs de cofetărie versatil și creativ, care poate fi folosit pentru a încânta ochii și papilele gustative ale celor care îl consumă și își are originile în Orientul Antic, unde egiptenii, perșii și romanii îl consumau ca o delicatesă. Citește mai multe pe canal33.ro.