Îţi doreşti un câine mic? Vezi ce poţi alege în funcţie de comportament

Chiar dacă unii dintre ei par făcuţi pentru smotoceală, personalitatea lor nu este neapărat blândă şi prietenoasă. Un top al celor mai simpatici câini de talie mică te-ar putea ajuta să faci o alegere pe care să nu o regreţi.

Bichon Maltese

Potrivit site-ului sheknows.com, această rasă de câini este una potrivită în special celor care au alergii, asta pentru că nu lasă foarte mult păr prin casă. Bichonul este prietenos şi chiar reuşeşte să se înţeleagă destul de bine cu alte animale, inclusiv cu pisicile. Totuşi, nu ar trebui să îl laşi prea mult timp singur, acest câine are nevoie de interacţiune cu stăpânul.

Uşor de recunoscut, datorită blănii lungi şi albe, arată de parcă ar fi ieşit dintr-un salon de coafură pentru câini. Doza de afecţiune pe care i-o vei arăta acestui căţel nu ar trebui să fie exagerată, pentru că, în timp, poate conduce la probleme de comportament.

Boston TerrierUn câine foarte potrivit pentru familii, Boston Terrier-ul este foarte afectuos cu cei mici şi în plus, nu este nevoie să îi îngrijeşti prea mult blana.

Ar trebui însă periat, ocazional, pentru a scăpa de firele în exces.

Problema acestui câine este aceea că adoră să roadă lucrurile de prin casă, aşadar, se recomandă jucăriile speciale pentru câini pe care să le ronţoie în voie.

Schnauzer pitic

Cunoscuţi drept nişte câini mai puţini agresivi decât terierii obişnuiţi, exemplarele din rasa Schauzer pitic sunt jucăuşi, veseli şi curioşi. Bine, poate prea curioşi, de vreme ce latră la toţi trecătorii de pe stradă...

Pug

Cum ai putea să nu iubeşti un Pug? Faţa lui ridată, picioarele scurte şi carisma fac din Pug un camarad comic şi prietenos. Chiar dacă uneori pare încăpăţânat, un Pug este o prezenţă plăcută, deşi uneori respiră greu şi sforăie, probabil din cauza formei botului. Dacă vrei să îl aduci la tine în dormitor, te sfătuim să îţi cumperi dopuri de urechi.

Chihuahua

Oricât de blânzii ar părea, câinii Chihuahua sunt plini de atitudine. Sunt cunoscuţi pentru faptul că obişnuiesc să fure lucruri de la copii sau pentru că latră fără oprire la câinii de pe stradă. Totuşi, Chihuahua sunt loiali şi afectuoşi, chiar şi cu pisicile, din când în când.

Pomeranian

Un câine adorabil şi sincer dar care uneori devine zgomotos, ca un copil. Un Pomeranian se va înţelege bine cu un copil, doar dacă aceştia se „cunosc" în momentul în care câinele este pui. Totuşi, acest câine năpârleşte abundent, de aceea este posibil să nu fie o alegere foarte bună, într-o casă în care trăiesc nişte copii mici.

Shih Tzu

Reprezentantul unei rase potrivite pentru familie, acest leu în miniatură, Shih Tzu este extrem de prietenos şi, cel mai important, atent cu cei mici. În plus, nu năpârleşte.

Poodle pitic

Poodle este un animal foarte potrivit pentru personele singure, fiind şi foarte timid în prezenţa străinilor, cel puţin la început.

Dachshund

Fie că îţi vine să crezi sau nu, acest câine este foarte bun pentru pază şi a fost crescut iniţial pentru a extermina paraziţii. Un Dachshund va fi foarte ataşat de stăpân şi de familia acestuia, dar poate să fie şi agresiv, în preajma copiilor necunoscuţi.

Corpul lung, statura şi picioarele butucănoase ar putea fi cauza unor probleme cu greutatea, de aceea câinele trebuie scos, cât mai des, la plimbare.

cub anamaria prodan animat gif
image png
cub alina sorescu png
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub anamaria prodan divorț png
Simona Halep, Instagram jpg
cub armin nicoară png
andreea esca si elvira deatcu pe coperta a list magazine Foto: Alex Gâlmeanu
Așa arată gândacul din care se obține colorantul alimentar numit carmin sau E120 FOTO Wikipedia
mae news.ro
image
image
image
image
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (2) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg
bunicul luizei melencu supravegheat diicot jpeg
seceta