Iubești să ai casa curată, dar urăști să faci ordine? Iată câteva trucuri care te vor ajuta să fii mai eficient!

Ultima actualizare:

    Sursă foto: Elena Nichizhenova/ Shutterstock
Sursă foto: Elena Nichizhenova/ Shutterstock

Iubești să ai casa curată, dar urăști să faci ordine? Nu e nimic neobișnuit. Sunt puțini oameni care se relaxează când fac curățenie, cei mai mulți percep tot acest proces ca pe o corvoadă. Pentru a face ca treaba să fie mai simplă, este foarte important și felul în care alegi să pui lucrurile la punct acasă.

Fii ordonat

Dacă ai toate produsele de curățenie într-un singur loc, va fi mai ușor să termini treaba. Alege produsele potrivite pentru suprafețele pe care vrei să le cureți și așază-le într-un suport portabil, astfel încât să îți fie ușor să le manevrezi. Drept urmare, nu vei pierde timp să cauți detergent parchet, când vrei să dai cu mopul în dormitor, sau soluție pentru geamuri, când speli ferestrele.Totodată, este important ca, înainte să începi curățenia propriu-zisă, să faci ordine, să scapi de „aglomerație“. Aruncă revistele vechi, adună jucăriile din camera copilului și hainele lăsate în dezordine prin casă, pune încălțămintea în pantofar etc. În acest fel, vei putea să termini curățenia mai repede.

Fă curățenie în toată casa

Una dintre cele mai mari greșeli pe care să o eviți este să faci curățenie, pe rând, în fiecare cameră. Această decizie te va încetini foarte mult. Dacă te concentrezi foarte mult pe o anumită zonă a casei – făcând ca totul să sclipească de curățenie – nu vei mai avea aceeași energie pentru restul locuinței.Este mult mai eficient să alegi o sarcină (să aspiri, să dai cu mopul, să ștergi praful) și să o faci în fiecare cameră din casă, decât să faci curățenie mai întâi în bucătărie, apoi în baie și în final în dormitoare. Dacă optezi pentru această metodă – de a te ocupa de întreaga casă – nu vei mai avea acel sentiment supărător că este un proces fără sfârșit și că începi, iar și iar, aceeași treabă.

Fă din curățenie o activitate amuzantă

Să faci din curățenie un efort de grup este cea mai bună modalitate de a pune lucrurile la punct în casă mai repede. Stabilește un program împreună cu membrii familiei și desemnează sarcini pentru fiecare dintre ei. Lucrând împreună vă veți putea distra, iar casa va străluci în cel mai scurt timp.În plus, poți chiar organiza un concurs, iar cel care rezolvă cel mai repede sarcinile care i-au fost atribuite și obține rezultate foarte bune va primi un premiu. Mai mult decât atât, copiii vor învăța ce înseamnă responsabilitățile și de ce este important să mențină ordinea în casă în fiecare zi.Să ai o casă curată nu trebuie neapărat să reprezinte o bătaie de cap la sfârșitul săptămânii. Decât să pierzi câteva ore în weekend pentru a face ordine în locuință, mai bine rezolvi în fiecare zi câte o sarcină minoră și astfel menții mai mult curățenia. Curăță petele de săpun și pastă de dinți de pe chiuvetă în fiecare zi, spală vasele după fiecare masă, pune hainele murdare în coșul de rufe și nu lăsa lucrurile împrăștiate prin casă. Astfel, nu vei mai petrece atât de mult timp la sfârșitul săptămânii pentru a face curățenie.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net