Iubirea poate exista şi în relaţiile de prietenie dintre o femeie şi un bărbat, dar este un tip diferit

22 iulie 2019
article img
Umorul poate să lege sau să distrugă o relaţie, în funcţie de preferinţele partenerilor în materie de glumefoto: 123RF

Dacă de la prietenie se ajunge la iubire, depinde de fiecare dintre cei doi protagonişti ai relaţiei şi de nivelul de deschidere şi onestitate al acestora. Cele mai simple sunt acele relaţii de prietenie în care atracţia sexuală nu a existat niciodată, iar tiparele psihologice ale celor doi îi ajută să rămână într-o astfel de relaţie asexuală.

Când unul dintre ei are anumite interese sexuale, se poate întâmpla ca în momentele de vulnerabilitate ale celuilalt atracţia sexuală să creeze confuzie în prietenie. Iubirea poate exista şi în relaţiile de prietenie, dar este un tip diferit de iubire. Este mai curând frăţească, decât sexuală şi romantică, iar acest lucru se datorează de obicei felului de a fi ale celor implicaţi, nevoilor pe care le are fiecare şi care nu include nimic romantic sau sexual.

Tipul de intimitate împărtăşit în prietenie este, de asemenea, diferit şi poate chiar proteja relaţia, să nu se transforme în iubire romantică. Atunci când ştii totul despre relaţiile prietenilor tăi, când ai fost acolo pentru ei în momente triste, de despărţire, şi în momente fericite, când aţi plâns unul pe umărul altuia şi aţi împărtăşit păreri şi idei despre relaţiile de cuplu, se creează o barieră protectoare a relaţiei de prietenie. De multe ori, aceasta o face chiar să fie mai specială şi mai sigură decât o relaţie romantică plină de aşteptări şi obligaţii.