La părinţii cui mergeţi de Crăciun?

simeon stalpnicul png
Tu vrei la ai tăi, soţul vrea la ai lui. Iată cum împăcaţi pe toată lumea!

În afară de goana după cadouri, curăţenia generală şi orele nesfârşite petrecute în bucătărie, Sărbătorile mai aduc un motiv de stres, pentru cupluri, date de eternele discuţii: la părinţii cui să meargă de Crăciun. Psihologii îţi spun cum să gestionezi situaţia, astfel încât toată lumea să fie mulţumită.

Dacă Revelionul poate îl veţi petrece cu prietenii într-un restaurant sau la o cabană de munte, Crăciunul este sărbătoarea care reuneşte familia. Este momentul în care îţi vizitezi părinţii, fraţii, mai ales dacă nu locuiţi în acelaşi oraş şi nu v-aţi văzut de mult. Lucrurile se complică în cazul cuplurilor. Fiecare ar vrea să meargă la părinţii lui. Evident, nu singur, ci împreună cu partenerul. E greu să vă împărţiţi şi, de aici, pot apărea certuri, frustrăşi şi compromisuri. Unul dintre voi trebuie să cedeze. Dar cine? Potrivit psihologului Mihaela Vintilă, e corect să mergeţi la părinţii la care nu aţi mai fost de mult, poate nici anul trecut. Sau la cei mai în vârstă, mai bolnavi, mai neajutoraţi, care s-ar bucura mai mult de cadourile voastre. „Lăsaţi egoismul de-o parte şi încercaţi să judecaţi obiectiv, corect, unde e mai bine să mergeţi. Cel care cedează, nu trebuie să stea apoi supărat, îmbufnat, şi să strice cheful tuturor”, spune Mihaela Vintilă. 

O altă soluţie este ca, dacă nu aveţi copii şi nimeni nu se supără, să meargă fiecare separat la părinţii lui, pentru două zile. Aşa evitaţi discuţiile între voi, iar părinţii se vor bucura să vă vadă acasă. Dacă şi rudele tale şi ale partenerului sunt în aceeaşi localitate, puteţi merge fără probleme în ambele părţi.

Ce cadouri e frumos să le duci socrilor

simeon stalpnicul png

Este de bun simţ să nu te duci cu mâna goală în vizită la cineva, mai ales de Crăciun. Chiar dacă părinţii sau socri vă spun de fiecare dată să „nu vă mai risipiţi banii”, se vor bucura de micile atenţii. Alege lucruri utile. Tatălui sau socrului îi poţi lua un fular şi mănuşi, o sticlă de vin bun, o curea şi un portofel. Mamei sau soacrei du-i produse cosmetice, un obiect electrocasnic de care ştii că are nevoie sau dulciuri. 

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Amber Heard FOTO EPA-EFE
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
elena udrea adrian alexandrov jpeg
claudia patrascanu copii png
Iarna Poiana Brasov vremea FOTO Shutterstock jpg
camere supraveghere china cu mao zedong in fundal foto afp
image
image
image
image
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg