Lipsa dragostei, un motiv care poate destrăma o căsnicie

9 august 2020
article img
Unul dintre cele mai cunoscute motive care poate slăbi o căsnicie este lipsa dragosteifoto: 123RF

Unul dintre cele mai cunoscute motive care poate slăbi un cuplu este lipsa dragostei. În foarte multe căsnicii, la un moment dat, apare plictiseala, o lipsă de armonie, de comunicare, care treptat influenţează mediul în care trăiesc cei doi parteneri şi relaţia dintre ei.

De exemplu, sunt cupluri care divorţeată după zeci de ani, dar şi după doi ani de căsnicie. În aceste vremuri pe care le trăim totul este posibil, divorţurile sunt din ce în ce mai frecvente încât nu te mai surprinde nimic. Majoritatea oamenilor nu iau acestă decizie spontan, ei se gândesc la asta chiar ani de zile şi chiar se separă un timp, stau despărţiţi pentru a vedea dacă se schimbă ceva în viaţa şi relaţia lor.

Din păcate, despărţirea de partener pentru o perioadă duce fără îndoială la divorţ pentru că relaţia se deteriorează şi mai mult, iar fisurile care existau şi care erau destul de multe duc la ruperea definitivă a relaţiei.

Alte motive care duc la divorţ:

  • Diferenţa de vârstă dintre parteneri, cel care este mai tânăr îşi doreşte o relaţie cu o persoană de vârsta sa
  • Ambii parteneri au personalitate puternică, sunt încăpăţânaţi şi nu cedează
  • Unul dintre soţi conduce, iar celălalt nu mai suportă atitudinea lui de dictator
  • Orgoliul, egoismul, lipsa de dragoste duce la despărţire
  • Unul dintre parteneri nu mai vrea să lupte pentru a-şi salva căsnicia, este copleşit de problemele care apar în viaţa de familie.