Sufocat de căldură, un preot a oficiat Liturghia în mare, la bustul gol!

Ultima actualizare:

Căldura l-a împins pe un preot din Italia la un gest necugetat, care riscă să îi pună în pericol cariera și să-i aducă sancțiuni serioase. Mattia Bernasconi, un preot catolic din Italia, este cercetat după ce a oficiat Liturghia, la bustul gol, în apele Mediteranei. 

Preotul riscă să fie sancționat pentru faptele sale
Preotul riscă să fie sancționat pentru faptele sale

Mattia Bernasconi ar fi trebuit să oficieze Liturghia, așa cum procedează în fiecare duminică. Fiind foarte cald afară s-a gândit să mute slujba în afara bisericii, în apropierea unei păduri de pini, dar odată ajuns acolo a constat că era mult prea aglomerată.

Citește și: Un preot cules de ambulanță, din stradă, la Vaslui. A băut până a căzut 

Așadar, i-a venit o idee curajoasă, pe care superiorii săi au considerat-o de-a dreptul revoltătoare. Mattia a susținut Liturghia în apele Mediteranei, la bustul gol și a folosit o saltea gonflabilă pe post de altar. 

Arhiepiscopia nu a fost deloc încântată de ingeniozitatea și creativitatea preotului 

Imaginile de la ceremonia neobișnuită au ajuns în mediul online, sute de internauți au reacționat, iar mulți dintre italieni s-au declarat nemulțumiți de atitudinea pe care Mattia Bernasconi a avut-o. În aceste condiții, Arhiepiscopia Crotonei-Santa Severina a fost nevoită să intervină pentru a calma spiritele, conform Adevărul. 

  „Este necesar să ne amintim că celebrarea euharistică are un limbaj particular, alcătuit dingesturi şi simboluri pe care creştinii şi în special slujitorii hirotoniţi, este corect să le respecte şi să le preţuiască, fără a renunţa la ele cu prea multă superficialitate. Mai presus de toate, este necesar să se menţină acest minim de decor şi de atenţie la simboluri”, insistă reprezentanții Arhiepiscopiei. 

Vezi și: Un preot din Iași a oficiat Liturghia cu patrupedul în brațe 

Preotul și-a cerut scuze pentru fapta sa 

În plus, preotul este pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase”, potrivit pocurorului Giuseppe Capoccia. Bărbatul și-a cerut scuze în mod oficial pentru modul în care a acționat, dar a subliniat că nu a dorit să lezeze pe nimeni prin acțiunile sale sau să-și trateze cu superficialitate meseria.

Mai mult decât atât, el a adăugat că cei prezenți pe plajă au părut enutizasmați de inițiativa sa, ei fiind cei care i-au oferit salteaua pe care a transformat-o rapid în altar!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net