Locul magic din inima României unde se spune că „poți merge pe apă”. Turiștii sunt încântați de experiența. VIDEO

În inima României, la doar 45 de kilometri distanță de Brașov, se ascunde un loc de o frumusețe unică, ce promite să ofere turiștilor o experiență de neuitat. Această destinație fascinantă este Vama Buzăului, iar bijuteria ei cea mai prețioasă este Cascada Urlătoarea.

Această cascadă oferă un spectacol natural impresionant / foto: arhiva
Această cascadă oferă un spectacol natural impresionant / foto: arhiva

Deși mai puțin celebră decât omoloaga sa din Munții Bucegi, această cascadă oferă un spectacol natural impresionant, un adevărat dar pentru ochii și sufletele celor care o descoperă.

Pentru a ajunge la minunata Cascadă Urlătoarea, cei dornici de aventură au două opțiuni: fie pot opta pentru o plimbare cu mașina, fie pot alege să parcurgă un traseu de aproximativ 3 kilometri pe jos, o călătorie ce dezvăluie peisaje pitorești ale dealurilor din Vama Buzăului și vârfurile înalte ale Munților Ciucaș.

Spectacolul oferit de natură este ireal

Spectacolul oferit de Cascada Urlătoarea este uluitor, cu izvoarele cristaline ce coboară în linii fluide de pe versanți, creând iluzia unică a mersului pe apă, un fenomen ce încântă turiștii și îi îndeamnă să exploreze și mai adânc frumusețea naturii.

Importanța păstrării acestui colț de rai neatinse este subliniată de geologul Vasile Dorean, care evidențiază faptul că zona oferă o călătorie autentică în timp, menținându-și autenticitatea și farmecul natural.

Legenda locală a cascadei adaugă un aer misterios locului, sugerând că sunetul puternic al apei ar putea fi legat de prezența vrăjitoarelor din vechime. Deși există povești despre proprietățile terapeutice ale apei, acestea nu sunt confirmate de cercetările științifice.

În apropierea cascadei, turiștii sunt întâmpinați de spații amenajate pentru picnic, unde pot savura liniștea și frumusețea naturii în timp ce se bucură de un spectacol natural de neegalat.

Vama Buzăului, un obiectiv turistic care merită toți banii

Pe lângă minunata Cascadă Urlătoarea, Vama Buzăului mai adăpostește o altă atracție impresionantă - Rezervația de Zimbrii. Această rezervație, înființată în 2008 pe o suprafață de 10 hectare, oferă turiștilor șansa de a observa aceste animale magnifice în habitatul lor natural.

Un centru de informare turistică furnizează vizitatorilor detalii despre atracțiile locale, istoria satului Vama Buzăului și a zonei înconjurătoare, precum și rute montane pentru iubitorii de drumeții.

Cu un bilet de intrare accesibil, Rezervația de Zimbrii oferă o experiență educativă și recreativă pentru toți cei ce vor să descopere frumusețea acestei comune de la poalele Munților Ciucaș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net