Locurile secrete din Harghita care te vor face să uiți de frici! Unde se află cele mai spectaculoase piste de bob și karting din Transilvania

#Exclusiv Click!

În pitorescul județ Harghita, două parcuri de aventură spectaculoase îți oferă ocazia de a te bucura de adrenalina pură, să explorezi natura și să te relaxezi departe de agitația orașului.

Pista de la BobVarsag are 1500 de metri iar bobul atinge până la 45 de km/foto: Tiberiu Irimia
Pista de la BobVarsag are 1500 de metri iar bobul atinge până la 45 de km/foto: Tiberiu Irimia

Primul parc care are cea mai spectaculoasă pistă de bob de vară este situat în apropierea orașului Gheorgheni. Un al doilea parc se află lângă localitatea Vârșag. Ambele sunt destinațiile perfecte pentru pasionații de sporturi extreme, aventurieri și pentru cei care își doresc o experiență unică în Transilvania toamna. Se află în mijlocul naturii, iar pădurile Harghitei sunt adevărate opere de artă în această perioadă a anului. 

Aventură și distracție în inima Harghitei

Oxygen Park este situat la doar câțiva kilometri de orașul Gheorgheni, într-o zonă pitorească înconjurată de munți și păduri. În apropiere se află Lacul Roșu și Cheile Bicazului, două dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din România.

Aceste locații atrag anual mii de turiști pentru peisajele lor de vis, traseele de drumeții și sporturile montane. De asemenea, Cetatea Lăzarea, un monument medieval impresionant, este la doar câțiva kilometri distanță, fiind un loc ideal pentru o scurtă excursie culturală.

Parcul a fost deschis publicului de curând și oferă vizitatorilor săi o gamă largă de activități de aventură, având ca atracție principală cea mai nouă pistă de bob de vară, dar care este potrivită și acum.

Pe această pistă se poate merge cu 55 de km/h / foto: Tiberiu Irimia
Pe această pistă se poate merge cu 55 de km/h / foto: Tiberiu Irimia

Pista de bob de vară are o lungime totală de aproximativ 1 kilometru, iar viteza maximă pe care o poți atinge este de 55 de km/h, oferind o experiență plină de adrenalină, dar și sigură datorită sistemului avansat de frânare integrat în boburi care le împiedică să se lovească unul de celălalt. 

Traseul include viraje strânse și porțiuni rapide, oferind senzații tari într-un cadru natural deosebit. Datorită altitudinii parcului și a amplasării sale într-o zonă împădurită, traseul este nu doar o aventură, ci și o experiență vizuală, cu priveliști montane superbe.

„Am mai fost cu bobul, dar această pistă mi s-a părut cea mai spectaculoasă pentru că a avut mai multe curbe, iar asta m-a făcut să simt adrenalina la cote maxime. Efectiv am simțit la un moment dat că o să zbor cu bobul de acolo, atât de intens s-a simțit! Recomand, este cea mai tare pistă la care am fost până acum”, a declarat, pentru Click! o turistă entuziamată. 

Ce alte distracții îi așteaptă pe copii

Parcul de aventuri mai oferi și activități captivante atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Copiii se vor bucura de un univers plin de jocuri: căsuțe, trambuline, castele gonflabile și tobogane uriașe, în timp ce vor avea ocazia să își dezvolte creativitatea și abilitățile prin jocuri tradiționale și trasee de îndemânare, într-o atmosferă plină de veselie.

Copiii, dar și adulții pot juca bowling / foto: Tiberiu Irimia
Copiii, dar și adulții pot juca bowling / foto: Tiberiu Irimia

Părinții, la rândul lor, se vor putea relaxa pe terasa parcului, savurând mâncăruri și băuturi delicioase, în timp ce își privesc copiii cum se joacă fericiți și fără griji. 

În plus, parcul oferă și zone de relaxare confortabile, unde vizitatorii se pot odihni după o zi plină de activități, precum și o zonă de fitness pentru cei care vor să rămână activi.

Astfel, toată familia va avea parte de o zi plină de distracție, relaxare și energie pozitivă, într-un loc unde magia și aventura se întâlnesc.

Cât costă un bilet la Oxygen Park din Harghita

Prețurile variază în funcție de activitățile alese. Pentru pista de bob, un bilet pentru o tură costă aproximativ 30 de lei pentru adulți și 25 de lei pentru copii.

Pachetele pentru mai multe ture sau acces la mai multe activități sunt disponibile la prețuri reduse. De asemenea, există oferte speciale pentru grupuri și familii.

Mountain karting și aventură în natură

Alt parc de aventură de neratat în Harghita este BobVarsag și se află în apropierea satului Vârșag, o localitate cunoscută pentru peisajele sale montane deosebite și liniștea oferită de natura sălbatică.

În zonă, turiștii pot explora Cascada Vârșagului și Grota Tătarilor, locații ideale pentru drumeții și relaxare. De asemenea, aproape de Vârșag se află și Harghita Mădăraș, o destinație populară pentru schi în sezonul rece, dar și pentru traseele de bicicletă montană pe timp de vară.

Parcul de aventură BobVarsag a fost inaugurat în 2021, aducând o noutate absolută pentru iubitorii de sporturi extreme: Mountain Cartul. 

Atingi 45 de kilometri pe oră

Pista de bob de la Vărșag este cea mai lungă din județ, având o lungime de 1,5 kilometri și beneficiind de o investiție de 1,5 milioane de euro. Turiștii pot merge cu maxim 45 de km/h, iar senzația îi lasă pe unii fără respirație. La fel ca și în cazul boburilor de la Oxygen Park, ele au un sistem de frânare avansat care le împierdică să se tamponeze. 

„Wow, efectiv wow. Mi-a plăcut super mult! Experiența cu bobul a meritat din plin. Am țipat, m-am distrat, dar m-am bucurat și de niște peisaje absolut superbe, chiar dacă a fost ceață. Cu siguranță voi reveni pentru că sunt o mare amatoare de bob”, ne-am mărturisit o turistă.

Pentru cei mai aventuroși, cursa cu mountain cart-ul a fost o adevărată împlinire a unui vis din copilărie. Odată ajunși în vârf cu telescaunul, turiștii nu au avut decât să își pună echipamentul de protecție și să lase frânele deoparte pe cei 1200 de metri care sunt până jos. 

„Recunosc că mi-a fost destul de frică inițial să mă dau, dar m-au convins până la urmă prietenii mei.

După ce m-am urcat și am început să cobor ușor-ușor la vale, pe drum, mi-am dat seama că nu aveam, de fapt, motive să-mi fie teamă. Este ușor de controlat. Iar din teama resimțită inițial, în final chiar a început să îmi placă și m-am mai dat o tură în care am fost 100% stăpână pe mine”, ne-a spus altă turistă. 

Ce alte activități mai oferă BobVarsag

Ca sa ajungi în vârful pistei de cart, trebuie să urci cu telecabina / foto: Tiberiu Irimia
Ca sa ajungi în vârful pistei de cart, trebuie să urci cu telecabina / foto: Tiberiu Irimia

Pe lângă pista de bob și mountain kart, BobVarsag oferă și alte activități pentru întreaga familie. În parc sunt amenajate trasee de drumeții și mountain biking, iar în sezonul rece, locația este renumită pentru pârtiile sale de săniuș și snow tubing.

De asemenea, există zone de picnic și locuri de campare pentru cei care doresc să petreacă mai multe zile în mijlocul naturii.

Parcul oferă și o zonă dedicată copiilor, cu activități interactive și jocuri în aer liber, precum și un restaurant unde vizitatorii pot savura preparate tradiționale din Harghita.

Turiștii mici și mari se bucură de cartul montan / foto: Tiberiu Irimia
Turiștii mici și mari se bucură de cartul montan / foto: Tiberiu Irimia

La BobVarsag, o tură de bob costă în jur de 25 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii. Iar la cart-uri, pentru coborâre, tarifele sunt între 25 și 100 de lei, pentru copii, și de la 30 până la 120 de lei, pentru adulți, în funcție de numărul de coborâri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zbor cu avionul jpg
sinistrat jpg
bloc jpg
gustari vara mancare istock jpg
baza jos 1 jpg
credit bancar foto shutterstock jpeg
pizza cu aur 2 jpeg
codex da vinci
image
actualitate.net
image
actualitate.net