Lucrul neobișnuit care a surprins plăcut un turist în România: „Nu am mai văzut ceva asemănător în nicio altă țară europeană”

Un tursit a fost suprins să observe două lucruri care i-au lăsat o impresie bună despre România. Deși pentru noi sunt niște lucruri absolut normale și care fac parte din viața de zi cu zi, pentru el a fost ceva aproape ieșit din comun.

Persoane se plimbă în parcul IOR într-o zi în care temperatura a depășit mult media perioadei -18 ianuarie 2023. Inquam Photos / George Călin

Aparatele de cafea au fascinat un tursit

Un utlizator Reddit a împărtășit experiența prietenului său polonez care se arată un mare iubitor al țării noastre și care a observat ceva interesant la noi. Vorbim despre obișnuitele aparate de cafea care pentru noi nu reprezintă o noutate, dar pentru el era ceva fascinant. 

Nu sunt foarte sigur cum să scriu despre asta, dar am vizitat România acum câteva luni, am primit câteva recomandări de la prietenul meu polonez care iubește România și a fost acolo de mai multe ori, dar au fost două lucruri de care nu am auzit niciodată, dar care m-au surprins într-un mod bun. Aparatele de cafea - nu am mai văzut ceva asemănător în nicio altă țară europeană - în România, aparatele de cafea sunt peste tot, bineînțeles că gările, stațiile de autobuz sau magazinele alimentare sunt un loc normal pentru aparatele de cafea, dar le-am văzut și în mijlocul străzii, într-un magazin de brânzeturi, un magazin de veselă și chiar într-o măcelărie. Ceea ce este, de asemenea, interesant este că multe dintre ele distribuie "linguri" din lemn, ceea ce nu am văzut în nicio altă țară“, spune utilizatorul Reddit.

Mai mult decât atât, acesta a spus că i s-au părut incredibile și toaletele publice. Acesta găsise toalete publice gratuite și curate, în comparație cu alte țări în care nu se întâmplă același lucru. 

Toalete publice - nu sunt sigur dacă este un lucru specific românesc sau bucureștean, pentru că nu am văzut așa ceva în Constanța și Cluj-Napoca, dar faptul că există o toaletă GRATUITĂ, curată și cu autocurățare, practic pe fiecare stradă din București este un lucru pe care îl apreciez foarte mult. Am văzut toalete gratuite și în Belgia, dar erau doar pentru bărbați și arătau de parcă nu au fost curățate în ultimii 40 de ani“, a mai adăugta acesta.

Uimit fiind de aceste lucruri neobișnuite pentru el, acesta și-a exprimat curiozitatea și a întrebat dacă există vreun motiv istoric sau politic pentru existența lor. 

Aș vrea să vă întreb care este părerea voastră despre aceste două lucruri, dacă sunteți măcar conștienți de acest lucru - sunt sigur că majoritatea dintre voi nu sunt, deoarece le considerați normale, și aș vrea să știu dacă există vreun motiv istoric sau politic pentru existența acestor două lucruri“, a încheiat utilizatorul. Totuși, acesta nu a primit un răspuns concret, însă noi ne bucurăm că a rămas plăcut surprins. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net