Mărimea contează? Adevăratul motiv pentru care bărbaţii au organele genitale mici în arta clasică
În ziua de azi, tot ceea ce este mai mare e mai bun. Însă a fost întotdeauna aşa? Cultura contemporană şi-a schimbat preferinţele falice din cauza pornografiei, care, de câteva decenii încoace, roacă un rol important în preferinţele oamenilor pentru dimensiuni impresionante. Dar, în vremurile antice, idealul masculin avea, întotdeauna, organele genitale mici. De ce oare? Răspunsul îl găsim tocmai în Grecia antică...
În 2013, Universitatea din Atena a relizat un studiu despre asemenea subiect delicat, denumit „Reprezentarea penisului în arta greacă antică” şi publicat în Biblioteca Medicală Naţională a Statelor Unite, iar rezultatele lui sunt mai mult decât revelatoare.
Preferinţe pentru dimensiunea penisului
Dacă că ai intrat vreodată într-un muzeu cu opere de artă clasice – datând încă din Grecia şi Roma antice – sau dacă ai admirat vreodată sculptura David, a lui Michelangelo, ai putut observa dimensiunile reduse ale organelor reproductive ale bărbaţilor. Şi nu te înşeli deloc, mărimea penisurilor sculpturilor sau picturilor respective chiar era mai mică decât cea reală.
Citește aici de ce a fost redată la o dimensiune mai mică decât era în realitate? Și de ce grecii preferau ca eroii lor să aibă bărbăţia micşorată.