Actorul István Téglás, despre prejudecăți și discriminare: «Nu știam cum să-mi asum»

Ultima actualizare:

E o dovadă de mare curaj să vorbeşti despre orientarea sexuală, mai ales dacă nu eşti heterosexual. Chiar şi în 2022. Actorul István Téglás (40 de ani) mărturiseşte că recunoaşterea publică a faptului că este gay a fost cea mai grea încercare a vieţii sale de până acum.  

István Téglás îl interpretează  pe Sorin, din “Pescăruşul”  de A. P. Cehov. Fotografii: TNB
István Téglás îl interpretează pe Sorin, din “Pescăruşul” de A. P. Cehov. Fotografii: TNB

Cum o iei de la capăt în Bucureşti, fiind nevoit să vorbeşti altă limbă decât cea maternă, cum trăieşti cu ignoranţa tatălui care nu se interesează de tine, cum recunoşti în faţa lumii că eşti altfel. Şi care este reversul medaliei unei cariere împlinite şi foarte solicitante... Despre toate acestea actorul István Téglás a oferit un interviu sincer pentru emisiunea „Oameni” de la Canal 33.

Citește și: Dua Lipa face valuri la Hollywood! Va juca alături de doi actori celebri

„Viaţa mea este grea pentru că în afară de tot ce am lucrat în teatru şi în film nu am făcut nimic altceva. Acum la 40 de ani mă gândesc care mai e scopul meu în viaţă. Mă bucur că am reuşit profesional, că pot să trăiesc din asta, atât artistic, cât şi financiar, dar există o mare parte care e goală în viaţa mea", spune István. 

Nu este prima dată când actorul vorbeşte liber despre toate apăsările sale. În plină pandemie, István s-a implicat într-o mişcare socială pentru a ajuta alţi artişti care se confruntă cu depresia.

«Până să-ţi asumi asta trăieşti în minciună» 

A trecut şi el prin aşa ceva, aşa că şi-a asumat în faţa lumii suferinţa, pentru a putea ajuta. Întrebat care este lucrul de-spre el pe care şi l-a asumat, totuşi, cel mai greu în faţa lumii, actorul a răspuns: „Faptul că sunt homosexual, mai ales că este un lucru care nu depinde de mine. Celelalte aspecte depind de mine, sunt chestii pe care le-am acumulat de-a lungul anilor. Dar mi-a fost destul de greu să accept despre mine că sunt homosexual şi ce fac mai departe cu asta în lumea în care trăim, în situaţia în care suntem şi aşa mai departe. Până să-ţi asumi asta şi în faţa lumii este foarte greu, pentru că trăieşti în minciună. Indiferent ce crede sau ce bănuieşte lumea, indiferent de ce ai de recunoscut, atunci când recunoşti tu e altceva”.

De asemenea, actorul recunoaşte că a fost destul de stângaci în relaţie cu fetele care s-au îndrăgostit de el. „De câte ori păţeam asta dispăream, pur şi simplu, pentru că nu ştiam cum să-mi asum”.  

Joacă în 12 spectacole la Teatrul Naţional din Bucureşti 

István Téglás,  în spectacolul  “Trei surori”
István Téglás, în spectacolul “Trei surori”

István Téglás s-a născut la 11 octombrie 1981, este originar din Baraolt, judeţul Covasna, şi a absolvit Universitatea de Artă Teatrală, Secţia Actorie, în 2004, în Târgu-Mureş. În prezent joacă la Teatrul Naţional din Bucureşti în 12 spectacole, printre care şi „Pescăruşul”, de A.P.Cehov (în regia lui Eugen Jebeleanu) şi „Trei surori” de A.P.Cehov (în regia lui Radu Afrim).

De asemenea, a realizat roluri remarcabile în filme, pentru care a şi fost premiat, cu premiul UCIN, pentru rolul secundar din filmul „Malmkrog” (2021), regizat de Cristi Puiu. De asemenea, a primit Premiul Gopo la catgegoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din filmul „La Gomera” (2020), regizat de Corneliu Porumboiu. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net