Miraculos! A supraviețuit trei luni pierdut în Oceanul Pacific, alături de câinele lui

Poveste ca-n filme! Australianul Tim Shaddock (51 de ani) a fost salvat de paza de coastă din Mexic, alături de cățelușa lui Bella, după ce un elicopter i-a văzut catamaranul în mijlocul Oceanului Pacific, săptămâna trecută.

Tom Shaddock, bărbatul care a supraviețuit trei luni pierdut în Oceanul Pacific
Tom Shaddock a supraviețuit ca prin minune (Foto: captură video)

Tim Shaddock și câinele lui au mâncate pește crud și au băut apă de ploaie

Tim și câinele au fost prinși de o furtună puternică și luați în larg de curenții puternici, în aprilie, iar barca lor a fost avariată. Aparatura electronică s-a defectat, așa că cei doi au fost pierduți timp de 90 de zile. Au supraviețuit în aceste trei luni mâncând pești cruzi și bând apă de ploaie, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.

Când a fost găsit de salvatori, bărbatul era piele și os, însă era lucid și spunea că se simte bine. A avut noroc că a avut la el echipament de pescuit și de supraviețuire, care l-a ajutat atât pe el, cât și pe Bella, să poată scăpa cu viață.

„Am trecut printr-o încercare foarte dificilă pe mare. Am nevoie doar de odihnă și mâncare bună pentru că sunt de multă vreme singur pe mare. În rest, sunt foarte sănătos”, a spus bărbatul, pentru postul australian de știri 9News.

Mike Tipton, profesor de fiziologie umană și aplicată la Universitatea din Portsmouth, a declarat pentru sursa citată mai sus că supraviețuirea lui Shaddock a fost o combinație de „noroc și îndemânare”.

El a explicat că, în timp ce bărbatul a fost la „mâna” ploilor pentru a reumple stocurile de apă, cunoștințele sale de a crea umbră în timpul zilei pentru a evita insolația și regulile stricte de raționare a mâncării și apei au crescut șansele sale de supraviețuire. Profesorul a mai spus că faptul că a avut-o pe Bella la bord cu el l-a „ajutat enorm” să evite izolarea. Bella a fost filmată bucurându-se și dând din coadă, în timp ce salvatorii o ajutau să se dea jos din barcă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net