Misteriosul doctor de care nu trebuie să te îndrăgostești. Noua metodă prin care sunt păcăliți românii

Poliția Română atrage atenția asupra unei noi modalități prin care oamenii sunt inșelați pe internet. Noua găselniță a infractorilor a fost denumită “Romance Fraud – Doctor în zonă de război”.

Misteriosul doctor de care nu trebuie să te îndrăgostești
Misteriosul doctor de care nu trebuie să te îndrăgostești

Poliția Română atrage atenția asupra unui nou tip de fraudă, care devine tot mai răspândit, denumit Romance Fraud. Aceasta este o tactică manipulatoare, în care autorii câștigă încrederea victimelor prin intermediul relațiilor romantice online, pentru a obține ulterior bani sau informații confidențiale (date cu caracter personal, date financiare, date bancare, etc.).                       

„Romance Fraud își are rădăcinile în construirea unei relații romantice false și câștigarea afecțiunii victimei cu intenția de a o exploata financiar sau a obține date personale de la aceasta. În contextul conflictelor armate actuale, victimele sunt abordate de către autori, pretinzând că ar fi medici în zone de război.

Aceștia folosesc diverse pretexte, care variază de la necesitatea de a părăsi zona de război, din motive medicale urgente, până la promisiuni iluzorii de a trimite sume mari de bani victimelor. În majoritatea cazurilor, victimele cad în capcana iluziei unei relații cu aceștia, ceea ce amplifică gradul de manipulare și inducere în eroare.

Autorii pot solicita dezvăluirea de informații confidențiale sau chiar la transferuri de bani sub diverse pretexte, precum sprijin pentru „situații de urgență” sau ajutor pentru organizații umanitare inexistente”, transmite Poliția Română.

Citește mai departe pe canal33.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net