Mona Lisa, o persoană transgender din Iași, ucisă în ziua de Crăciun din neatenția pisicii

Ultima actualizare:

O situație dramatică, desprinsă, parcă, din scenariul unui film horror s-a petrecut, în ziua de Crăciun, la Iași. O persoană transgender, de 25 de ani, a murit în condiții suspecte, într-un incident cauzat, cel mai probabil, de pisica acesteia! Mai mult, totul a fost transmis, în direct, pe Facebook.

Politia Hunedoara  Foto Daniel Guță jpg

Tânărul din Iași, cunoscut în cercurile transgender din Iași drept Mona Lisa, a murit în ziua de Crăciun în timp ce transmitea live pe Facebook. El a adormit, iar pisica de care avea grijă a răsturnat o candelă care a aprins mai multe haine. Momentul a fost observat de cei care urmăreau transmisiunea, ei fiind cei care au tras primele semnale de alarmă. Aparent, decesul a fost cauzat de volumul mare de monoxid de carbon.

Evenimentul propriu-zis nu a fost zărit imediat de prietenii virtuali ai victimei. În jurul orei 6.00, cineva a observat imaginile live și a alertat, prin numărul 112 Pompierii și Poliția. „În dimineața zilei de 25 decembrie a.c., poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat din muncipiul Iași ar fi luat foc în timp ce doarme, acest lucru fiind observat de apelant pe o rețea de socializare.

În urma verificărilor efectuate polițistii au identificat apartamentul in care locuia persoana în cauză, în care s-a pătruns cu ajutorul unui echipaj ISU Iași, în interior fiind găsit cadavrul unui bărbat. Nu a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului.In cauză s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Monalisa, tânăra decedată dintr-un accident aparent banal. foto: colaj 24iasi.ro
Monalisa, tânăra decedată dintr-un accident aparent banal. foto: colaj 24iasi.ro

Mona Lisa era foarte cunoscută în mediile și anturajele transgender, mai ales datorită curajului de a vorbi liberă despre stilul de viață, greutățile și provocările unei perseoane care în buletin are un sex, dar se identifică cu alt gen. În vara anului 2021, Mona Lisa fusese invitată în emisiunea lui Mihai Ghiță, „În Oglindă”, de la Kanal D.

Nu am încredere în țara în care trăiesc, în orașul unde locuiesc. E dificil să fii femeie trans. Nu ai garanția că vei fi angajată, nu poți să mergi la secția de poliție dacă ai o problemă. Vor râde de tine!”, s-a destăinuit Mona Lisa, în emisiunea lui Mihai Ghiță, de la Kanal D.

Botezată de părinți Tudor Marian, Mona Lisa trăia în Iași, deși încerca să plece din acest oraș. S-a născut în Vatra Dornei, județul Suceava, într-o familie modestă, cu șapte frați. Mona Lisa povestea că a simțit lipsa tatălui, în copilărie, acesta fiind dependent de alcool, dar nu violent.

Din partea familiei am avut parte de dragoste și înțelegere. Am avut neajunsuri financiare”, a explicat Mona Lisa.  Odată cu creșterea în vârstă, Mona Lisa a vrut să obțină o idependență financiară, însă a fost nevoită să facă o serie de compromisuri. „Am prestat servicii sexuale pe bani.(...) Nu te poți uita în oglindă...(...) A intrat clientul respectiv și a început să mă filmeze, direct. A râs de mine. M-am simțit umilită. M-a scuipat. Persoanele trans din România sunt foarte vulnerabile. Ne urăsc.(...)”, relata, în 2021, Mona Lisa, care a recunoscut faptul că a avut gânduri de suicid, însă a renunțat de frică să nu cauzeze suferință persoanelor dragi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net