Motivul neașteptat pentru care apa acestui râu se face roșie ca sângele

În fiecare an, vizitatorii lanțului muntos Vilcanota din Peru au parte de un fenomen natural unic în lume, un râu ale cărui ape se fac roșii ca sângele. Situat la aproximativ 100 de kilometri de orașul Cusco, lângă faimosul Munte Curcubeu Palcoyo, râul roșu este cunoscut de localnici sub numele de Palquella Pucamayu. 

Râul poartă numele de Palquella Pucamayu (foto: captură video)
Râul poartă numele de Palquella Pucamayu (foto: captură video)

Râul Palquella Pucamayu are apele roșii pe o distanță de 5 kilometri

Apele lui sunt roșii pe o distanță de aproximativ 5 kilometri înainte de a se amesteca cu alte pâraie și râuri mici din zonă, moment în care culoarea devine diluată, pierzându-și nuanța unică. Cel mai bun moment pentru a vedea râul roșu este sezonul ploios (decembrie – aprilie). În cea mai mare parte a anului, Palquella Pucamayu are o culoare maro-noroioasă, dar în timpul sezonului ploios, cantități mari de sol bogat în oxid de fier sunt transportate din munți și colorează apa în roșu aprins, relatează site-ul Oddity Central. Rocile sedimentare bogate în minerale sunt spălate de pe dealuri atunci când plouă și transformă apa într-o nuanță roșie sau roz distinctă (tonul exact depinde de volumul precipitațiilor).

Fotografii și videoclipuri cu râul roșu din Cusco circulă în mediul online de ani de zile și, deși este un fenomen bine documentat, mulți oameni încă se îndoiesc că râul există cu adevărat. Asta pentru că multe atracții turistice nu arată la fel ca in pozele mult prea editate de pe rețelele sociale. Cu toate acestea, râul Palquella Pucamayu este cât se poate de real. 

Sezonul ploios nu este cel mai bun moment pentru a face drumeții prin lanțul muntos Vilcanota, dar dacă doriți să vedeți apele sângerii ale râului Palquella Pucamayu, nu există un moment mai bun.

Mai în aval, acest râu poartă și numele de Urubamba, înainte de a trece prin mijlocul faimosului canion Pongo de Mainique, când intră în junglă și în cele din urmă se revarsă în puternicul fluviu Amazon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net