N-a existat dintotdeauna „Până când moartea ne va despărţi”. Când au devenit oamenii monogami şi de ce
În zilele noastre, auzim tot mai des că fiecare are perechea lui, acel unic partener cu care să ne petrecem tot restul vieţii. Cu toate că poligamia este practicată în anumite culturi actuale, oamenii tind, pe întregul glob, tot spre monogamie. Însă n-a fost aşa dintotdeauna.
În momentul de faţă, cei mai mulţi oameni sunt monogami, însă n-au fost aşa de la începuturile timpului. Oamenii de ştiinţă de la University Collage London au investigat întreaga situaţie şi au ajuns la o concluzie clară – monogamia a luat naştere pentru ca bărbaţii să-şi poată proteja copiii de alţi masculi care le dădeau târcoale proaspetelor mame pentru a se împerechea cu ele.
"Monogamia există în cultura noastră cam de 1.000 de ani", e de părere Kit Opie, un antropolog care studiază evoluţia omenirii la University College London. Opie susţine că primele primate din lume – care au existat acum 75 de milioane de ani – preferau să-şi trăiască viaţa de unele singure, adulţii petrecând timpul împreună doar ca să se împerecheze.