Nu omorâţi viespile! Sunt la fel de importante ca albinele

Ultima actualizare:

Toată lumea urăşte viespile. Înţepăturile lor sunt foarte dureroase şi atacă atunci când nu gândeşti, ruinându-ne ieşirile în natură. Însă cercetătorii britanici spun că e o mare greşeală să le omorâm.

Sunt insecte folositoare ca şi albinele, deşi sunt atât de nepopulare. Potrivit unui nou studiu realizat de experţi de la University College London, viespile polenizează florile şi toate plantele folositoare, asigurând recolte bogate. De asemenea, distrug insecte dăunătoare cum ar fi afidele şi omizile. Din păcate, populaţia de viespi scade din cauza schimbărilor climatice şi a pesticidelor.

Se cunosc peste 10.000 de specii diferite de viespi în întreaga lume. Trăiesc în colonii, deși există multe specii care duc o viață solitară. Pentru oameni, viespile reprezintă un pericol prin înţepătura lor, din cauza veninului care conţine o cantitate mare de histamină, care poate pătrunde direct în sistemul circulator. În urma unei înțepături e declanșată o reacție locală, caracterizată prin apariția durerii și a înroșirii, urmată de umflătură. Simptome pot fi însă atenuate cu ajutorul unui tratament antiinflamator şi bicarbonat de sodiu pentru a netraliza aciditatea veninului. Albinele şi viespile fac parte din aceeaşi familie Himenoptere.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net