O boală rară i s-a declanșat după ce a născut. S-a micșorat până la dimensiunea unui bebeluș


    După ce a născut al treilea copil, i s-a declanșat o boală rară care i-a micșorat corpulFoto Mirror.co.uk
După ce a născut al treilea copil, i s-a declanșat o boală rară care i-a micșorat corpulFoto Mirror.co.uk

O boală extrem de rară a făcut corpul unei femei în vârstă de 60 de ani să se micșoreze până a ajuns la dimensiunea unui copil. Afecțiunea i s-a declanșat în urmă cu 25 de ani, după ce a dat naștere. Azi, a devenit un adevărat obiectiv turistic în satul în care locuiește.

Deși arată ca un bebeluș de doar 60 de centimetri, Shanti Devi este o femeie matură. Din cauza bolii rare de care suferă, mâinile și picioarele acesteia s-ai micșorat și s-au răsucit, devenind atât de rigide încât îi este imposibil să se mai miște, informează The Mirror.

Mâinile ei stau tot timpul lișite de corp, nu le poate departa și nici măcar capul nu și-l poate mișca, fiind imobilizată de mai bine de două decenii. Inițial, Devi avea o înălțime de 1,52 metri, dar timp de 25 de ani, dimensiunile ei s-au micșorat până a ajuns la doar 60 de centimetri, complet imobilă, petrecând atâția ani lungită și învelită într-o pătură.

A ajuns să măsoare doar 60 de centimetri
A ajuns să măsoare doar 60 de centimetri

„Trăiesc în felul ăsta de aproape 25 de ani. E dureros. Mă plictisesc, dar nu pot face nimic pe cont propriu. Îmi este dor să mă așez, să merg, să mă întâlnesc cu prietenii sau să ud florile”, a declarat Devi cu o voce stinsă.

Bătrânica a spus că întregul calvar a început după ce a dat naștere celui de-al treilea copil. „Era o femeie perfect sănătoasă și ducea o viață normală când ne-am căsătorit în urmă cu 35 de ani. Probleme au început să apară după ce a născut cel de-al treilea copil. Începuse să devină slăbită și foarte înceată în ceea ce făcea”, a adăugat soțul lui Devi.

„După trei luni, a început să se plângă de dureri puternice în oase care deveniseră rigide. După alte câteva luni, a observat unele schimbări la corpul ei – începea să arate mai mică. Noi n-am crezut-o până ne-am dat seama că se micșorase cu vreo 15 centimetri în doar patru luni. Totuși, putea încă să meargă”, a mai adăugat acesta.

A devenit o atracție turistică în satul în care locuiește
A devenit o atracție turistică în satul în care locuiește

Starea lui Devi s-a deteriorat și mai mult după ce acoperișul din paie de pe o casă vecină i-a căzut pe picioare, din acel moment, ea nu a mai putut să meargă și nici măcar să stea în picioare.

Soțul a mărturisit că a dus-o pe femeie la doctor pentru a o trata, chiar dacă nu au bani, dar încele din urmă a renunțat la tratament întrucât părea că nu există niciun leac. Cu timpul, Devi a devenit o atracție turistică a satului Kanpur, din nordul Indiei.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
pantofi jpg
Mara G si Mario Mutu  jpg
cub brigitte pastramă png
Delta Dunării FOTO ARBDD jpg
Violul mutilează sufletul pe viaţă
image
image
image
image
Jim Parums si fiica jpg
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image png
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
arsenie boca jpg