O eclipsă rară de Soare! De unde poate fi văzut fenomenul

Astăzi, 20 aprilie, are loc un fenomen spectaculos pe cer! Mai precis, este vorba despre o eclipsă solară hibrid, eveniment ce poate fi surprins doar de câteva ori în timpul unui secol, potrivit experților. Iar conform meteorologilor, eclipsa va putea fi observată fără probleme de pasionații de astronomie. Află unde este vizibil aest fenomen și ce semnificație are!

Fenomenul are loc doar de câteva ori în timpul unui secol / foto: Profimedia
Fenomenul are loc doar de câteva ori în timpul unui secol / foto: Profimedia

Eclipsa solară hibrid va avea loc astăzi, 20 aprilie, dar, din nefericirea, ea nu poate fi observată decât din Australia, conform informațiilor oferite de către adevarul.ro. Acest fenomen rar are loc doar de câteva ori în timpul unui secol, ia ultima dată când a fost observat de către experți a fost în 2013. Următoare ocazie pe care o avem pentru a asista la un asemenea spectacol cosmic va fi în 2031, iar mai apoi, această șansă va fi ratată, deoarece următoarea asemenea eclipsă va avea loc tocmai în anul 2164.

În ce privește ce înseamnă, mai precis, o eclipsă solară hibrid, ei bine, Soarele va fi blocat pe cer de către Lună, tranziționând de la o eclipsă totală de Soare, la una inelară, odată cu deplasarea umbrei satelitului nostru natural pe suprafața planetei. Acest fenomen este unul extrem de rar, având loc doar de câteva ori pe parcursul unui întreg secol. Pe lângă Australia, mai multe locații de-a lungul Pacificului de Sud vor putea observa eclipsa solară, astăzi.

Cum pot românii să observe fenomenul 

Deși eclipsa solară hibridă nu va fi vizibilă de pe teritoriul României, cei dintre noi pasionați de astronomie și doritori de a nu rata o ocazie atât de rară, putem urmări cu ușurință fenomenul pe YouTube. Există numeroase transmisii live ale acestuia, mai multe agenții dorind să facă accesibil acest eveniment pe înreg globul, chiar dacă el nu ar fi vizibil, în mod natural.

Conform specialiștilor, în țara noastră, următoarea ocazie în care vom avea parte de o eclipsă totală de Soare (atenție, nu o eclipsă hibridă!) va fi tocmai în anul 2081, potrivit celor de la astro-info.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net