„O palmă binemeritată”. Austriecii, mesaj în limba română pe un panou stradal pentru „ghiolbanii” români

Autoritățile austriece au trecut la atac după mai multe plângeri care îi vizează pe unii români stabiliți în orașul austriac Granz, al doilea ca mărime după Viena. Ca să se facă pe deplin înțeleși, autoritățile au montat un panou stradal cu un mesaj cât se poate de direct în limba română prin care îi avertizează pe conaționalii noștri că deranjează vecinii cu muzica dată prea tare.

image

O reclamă în limba română a apărut pe unul dintre panourile publicitare din orașul austriac Graz, cel de-al doilea oraș ca mărime din Austria.

Reclama se adresează direct compatrioților noștri care ascultă muzica prea tare, deranjându-și astfel vecinii.

"Am dat volumul mai încet. Pentru că îmi pasă de ceilalți", este mesajul în limba română cât se poate de direct. Mesajul este însoțit de o fotografie cu un tânăr care ascultă muzică la căști pentru a nu-i deranja pe ceilalți.

Imaginea a fost publicată pe contul de Facebook al lui Patric Ionescu, care a adăugat mesajul:

"Acel moment în care o altă nație îți sugerează pe limba ta să nu mai fii un ghiolban prost care își umple golul din cap dând muzica tare".

„O palmă binemeritată”

Internauții s-au arătat dezamăgiți de românii care lasă impresie proastă peste hotare.

„Nu este de rîs,dacă anunțul/afișul nu este un Fake!Si chiar daca este un Fake, corespunde realitatii! In Austria, Olanda, Germania, etc, adica în țările educate și civilizate, se întelege de la sine că un volum tare/nesimțit la aparatura muzicală, este un deranj nedorit ascultatorului care nu te-antreat/rugat ca sa asculte muzica ta. Deocamdată aceasta reclama (daca este reală) este o palmă morală, binemeritată dată poporului nostri! Este foarte usturătoare, dar binemeritata!”, este mesajul unui român.

„I-am terminat și pe austrieci… sa vezi la votul Shengen!”, comentează un alt internaut.

„... ăia care știu să citească:))) azi in centrul Graz-ului a oprit lângă noi o mașină cu număr de Galați, iar șoferul a început să scuipe coji de semințe pe geam”, scrie un român de la fața locului.

La 1 ianuarie 2023, în Austria erau înregistrați oficial 147.403 de cetățeni români, o creștere cu aproape 20.000 față de anul trecut, potrivit Cetățeanul.net. Potrivit sursei citate, vârsta medie a românilor care trăiesc în Austria este de 31, 3 ani.

România se află pe poziția a doua în clasamentul statelor de proveniență ale cetățenilor străini din Austria, după Germania

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
otet de mere jpg
dali
copil bolnav de rujeola pojar foto shutterstock jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net