O relaţie de cuplu este supusă la tot felul de încercări. Problemele se pot rezolva doar dacă ambii parteneri îşi doresc asta

Ultima actualizare:

    Problemele în relaţie se pot rezolva doar dacă ambii parteneri îşi doresc astafoto: shutterstock
Problemele în relaţie se pot rezolva doar dacă ambii parteneri îşi doresc astafoto: shutterstock

O relaţie de lungă durată este supusă, de cele mai multe ori, la tot felul de teste şi de încercări. Fie unul dintre parteneri se îndepărtează, fie amândoi, fie apar probleme sau stres în plus, fie uită să comunice, să fie afectuoși sau să își acorde reciproc atenția de care au nevoie. Și toate acestea, odată observate, pot fi abordate pe rând de parteneri, astfel încât episodul să fie depășit, în beneficiul cuplului.

Dar acest demers se bazează pe dorința și interesul ambilor parteneri de a continua relația. Iar „repararea” ține cont de fundamentul existent: respect, încredere, siguranță, apreciere, iubire. În egală măsură, poate acest fundament este cel care se clatină și atunci intervenția poate fi mai difcilă. Cert este că dacă doar unul dintre parteneri vrea să salveze relația, șansele sunt minime, iar eforturile maxime. Iar după multă muncă și speranțe, deznodământul nefavorabil, ne lasă cu sechele și mai mari: „orice aș face nu mă vrea, nu sunt suficient de bună, nu merit să fiu iubită sau ascultată”.

Dacă vrei să fii, iubită, apreciată și ascultată, începe prin a-ți oferi tu aceste lucruri. Care este mesajul pe care ți-l transmiți atunci când partenerul tinde spre a încheia relația, tu ești nefericită, dar insiști să o menții, ba chiar te agăți de ea?

În momentul în care cedezi complet puterea și te pui pe plan secundar în raport cu celălalt, pierzi din start, începând cu stima de sine. Există o limită a ceea ce putem face pentru o relație. De cele mai multe ori, oricât ne-am dori, este mai sănătos să renunțăm, chiar dacă e dureros, decât să rămânem într-o situație nefavorabilă.

image
image
image
image
image
image
Protest sindicate educatie greva profesori 30 mai 2023 FOTO Inquam photos Octav Ganea
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
Imagine WhatsApp 2023 06 03 la 17 52 36 jpg
concediul de odihnă
laboratory 2815641 1280 jpg
mancare jfif