Obiectul din camera de hotel pe care nu trebuie să-l folosești niciodată. E un adevărat pericol pentru sănătate

Uscătoarele de păr din camerele de hotel sunt infectate cu cei mai mulți microbi. Aceste obiecte rămân prin sertare sau agățate în perete și nu sunt curățate. Cei care fac curățenie se concentrează pe baie, toaletă și mai puțin pe uscătorul de păr sau chiar pe întrerupătoare.

Cele mai murdare obiecte din camera de hotel Foto: Shutterstock
Cele mai murdare obiecte din camera de hotel Foto: Shutterstock

Ce obiect să nu folosești în camera de hotel 

Un specialist în tricologie, o disciplină medicală care studiază afecțiunile pielii acoperite cu păr, i-a avertizat pe turiști să stea departe de un singur obiect atunci când sunt cazați la hotel. Expertul recomandă să luați în vacanță un uscător de păr și să nu-l folosiți pe cel din camera de hotel.

Un studiu a arătat că uscătoarele de păr din camerele de hotel sunt adesea trecute cu vederea de cei care fac curățenie, ceea ce le face un teren propice pentru bacterii. Jacqui McIntosh, specialist în tricologie, a împărtășit riscurile pe care le implică utilizarea unui uscător de păr murdar la hotel. Ea a explicat: „Utilizarea unui uscător de păr plin de bacterii și germeni prezintă riscuri pentru sănătate și poate fi în detrimentul părului dumneavoastră".

"Uscătoarele de păr care nu sunt curățate devin medii propice pentru bacterii"

Vorbind despre unele dintre probleme, ea spune că există un risc de contaminare bacteriană și fungică, conform unui articol al Birmingham Mail. „Uscătoarele de păr care nu sunt curățate devin medii propice pentru bacterii și ciuperci. Atunci când aceste microorganisme ajung pe păr și scalp, ele pot declanșa infecții și iritații, încetinind creșterea sănătoasă a părului".

De asemenea, un uscător de păr ale cărui guri de aerisire sunt blocate de praf sau mizerie nu va distribui căldura uniform. Unele părți ale părului vor fi supraîncălzite, ceea ce va deteriora părul, făcându-l fragil și ducând la vârfuri despicate.

Alte obiecte murdare 

ABC News a investigat 15 hoteluri din America și a descoperit că paharele nu erau curățate cum trebuie. În loc să schimbe paharele cu unele perfect curate, menajerele le clăteau cu apă și le ștergeau cu un prosop.

După numărul mare de microbe descoperit de specialiști pe aceste obiecte, se pare că veiozele sunt des folosite de către turiști în camera de hotel. 

Oaspeţii ating acest obiect de multe ori şi chiar respiră în prezenţa lui, fapt care poate să împrăştie germenii foarte repede. Adevărul este că personalul de curăţenie nu are în vedere și igienizarea telefonului fix.

O investigație CNN a descoperit că acestea sunt schimbate și, implicit, spălate doar de câteva ori pe an, motiv pentru care strâng numeroși germeni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
sacalul poza mare jpg
bangkok shutterstock 1908221836 jpg
ADIDDB cercetare dezvoltare inovare testare drone 11 result webp
cana cafe istock jpg
casa le fin california jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net