Omul-capră, ales cel mai trăsnit savant

Ultima actualizare:

    S-a căţărat pe stânci cu copite speciale
S-a căţărat pe stânci cu copite speciale

S-a ales cu un premiu! Thomas Thwaites, care a trăit o săptămână într-o turmă de capre din Alpii elveţieni, a fost desemnat cel mai trăsnit cercetător. El a primit recent un premiu amuzant pentru studiul lui.

A mâncat iarbă, şi-a pus costum de capră şi s-a căţărat pe stânci cu copitele lui speciale pentru a înţelege viaţa de rumegătoare. Comunitatea ştiinţifică nu a apreciat însă eforturile lui Thomas Thwaites şi i-a conferit premiul pentru cel mai trăsnit studiu inutil la categoria biologie a trofeelor IgNobel, care recompensează în fiecare an cele mai ciudate descoperiri fără rost. 


    S-a împrietenit cu caprele din turmă
S-a împrietenit cu caprele din turmă

Gala IgNobel a avut loc joi, la prestigioasa universitate Harvard. Thwaites şi-a comandat proteze speciale care aveau copite în vârf pentru a putea ţine pasul cu turma. Şi-a pus o caschetă din carbon şi a avut confruntări cu ţapii turmei, geloşi că femelele începeau să îi facă ochi dulci şi să se gudure pe lângă el.

S-a împrietenit cu caprele din turmă
S-a împrietenit cu caprele din turmă

Britanicul a vrut să simtă pe pielea lui ce înseamnă să fii capră şi să hălăduieşti în sălbăticie în căutare de iarbă gustoasă. A mâncat iarbă şi a folosit un stomac artificial, special conceput, cu ajutorul unei bacterii din sistemul digestiv al rumegătoarelor. A petrecut nopţile sub cerul liber, încălzit de suratele lui din turmă. El a povestit că a avut nevoie de trei zile până când mirosul de om a dispărut şi caprele au început să îl considere de-al lor. A făcut eforturi ieşite din comun, sperând în zadar că studiul lui va impresiona pe toată lumea şi se va umple de bani, pentru studiul său. Datorită premiului antiNobel se va alege însă doar cu un trofeu în formă de orologiu şi cu o bancnotă de 10 miliarde de dolari zimbabweni, care are o valoare de 25 de dolari (circa 100 de lei).

Premiu pentru chiloţii şobolanilor

Premiile IgNobel sunt considerate o alternativă amuzantă la adevăratele premii Nobel. În afara britanicului Thomas Thwaites a mai primit un astfel de trofeu şi cercetătorul egiptean Ahmed Shafik de la Universitatea din Cairo. El este autorul unui studiu privitor la sexualitatea şobolanilor. Potrivit acestuia, rozătoarele atrase de chiloţi de poliester sunt mai active sexual în comparaţie cu cele care preferă chiloţi de lână sau de bumbac. La categoria economie, a fost premiat studiul făcut de doi neozeelandezi care dovedeşte că pietrele au personalitate. Premiul pentru medicină a fost acordat unor oameni de ştiinţă germani care au descoperit că o mâncărime pe partea stângă a corpului poate fi calmată prin scărpinare pe partea dreaptă, în timp ce ne uităm în oglindă. Premiul pentru fizică a fost acordat unor cercetători din Ungaria, Spania, Suedia şi Elveţia, care au arătat că tăunii sunt mai puţin atraşi de caii albi şi libelulele sunt atrase de pietre funerare negre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Taxi Romania FOTO Shutterstock jpg
dulceata kumquat grecia jpg
legoland jpg
1 black friday jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
fructe piata jpg
ucis de fulger gif
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net